Nieuws

1712 bier
Let op! Dit artikel is al 1404 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Auberge du Bonheur lanceert 1712 bier

Auberge du Bonheur in Tilburg heeft ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan een eigen bier ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij Brouwerslokaal in Groede. Voor de smaak van het bier liet Cuisinier Ralph Blaakenburg zich inspireren door de bosrijke omgeving van de Auberge.

‘De naalden van de Douglas spar hebben een fijne aromatische geur van frisse citrus en sinaasappel. Door deze naalden aan het bier toe te voegen, ontstaat een verrassende smaaksensatie en een ambachtelijk bier, dat zich uitstekend laat combineren met gerechten uit mijn keuken’, aldus Ralph.

1712 bier

Het amberkleurig 1712 heeft een mooie balans tussen lichte bitters en subtiele tonen van karamel en kandij. De frisse citrus en lichte hars van de Douglas spar komen verfijnd terug in de smaak. Het bier is licht koolzuurhoudend en heeft een aangename mousse. Het speciaal bier geeft een romig mondgevoel en verdient het predicaat fluweelzacht. Het bier is afgevuld in 0,75 l flessen en wordt verkocht om in het restaurant van Auberge du Bonheur (€ 12,50) of thuis (€ 9,95) te drinken.

De naam 1712 is afgeleid van het park de Oude Warande.  In 1712 werd het park de Oude Warande aangelegd in opdracht van de Duitse prins Willem van Hessen-Kassel, die op dat moment heer van de heerlijkheid Tilburg en Goirle was. Het is één van de weinige intacte sterrenbossen in Nederland. Sinds 1986 is Auberge du Bonheur gevestigd in het landhuis aan de rand van dit park. De Auberge heeft een vermelding in de Lekker en GaultMillau (13 punten).

1712-bier-auberge

Reageer op dit bericht