Nieuws

enrico van wanrooij
Let op! Dit artikel is al 449 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Authentiek Italiaans in Tilburg: trattoria, bottega, pizzeria en delicatessenzaak ineen opent aan de Piushaven

Goed nieuws voor iedereen die houdt van authentiek Italiaans eten: er opent binnenkort een prachtige Italiaanse horecazaak met delicatessenwinkel aan de Piushaven. Aan het roer van de zaak staat Enrico van Wanrooij. Hij heeft al veertien jaar een Italiaanse groothandel en gaat dit nu verder uitbouwen met een horecazaak. “We willen Tilburg het echte authentieke Italië laten proeven.” De naam van de zaak wil Enrico nog even geheim houden. “Maar er zit wel een mooie verwijzing naar de Piushaven in.”

De zaak opent in het pand waar eerder Club Jolie en Doncurado waren gevestigd. Momenteel zijn ze flink aan het verbouwen en het streven is om eind november te openen met de focus op afhalen en bezorgen. “We zijn eigenlijk een trattoria, bottega, pizzeria en Italiaanse delicatessenwinkel ineen. De winkel willen we zo snel mogelijk openen en met de horeca gaan we ons in eerste instantie vooral richten op afhalen en thuisbezorgen.”

Horeca 2.0 dus. Waarin je straks – als het coronavirus onder controle is – zowel producten kunt kopen voor thuis, maaltijden kunt afhalen of lekker aan de haven kunt genieten van Italiaanse lekkernijen. Ze richten zich met de horeca zowel op lunch als diner. “Je kunt straks bij ons terecht voor een kop koffie, lunch, volledige maaltijd of borrel.”

Impressie vooraanzicht van de nieuwe zaak aan de Piushaven.

Authentieke Italiaanse gerechten

Enrico heeft een passie voor Italië en de Italiaanse keuken. Hij heeft dan ook een kok aangenomen uit Sardinië die de smaak van het land perfect kan doorvertalen. “We gaan fantastische authentieke Italiaanse maaltijden verkopen. Van mooiste pasta’s tot vlees- en visgerechten. Maar ook de beste pizza’s van Tilburg. We willen het mooiste op het gebied van eten en drinken uit Italië laten zien.”

Delicatessenwinkel

Zoals gezegd wordt de zaak niet enkel een horecazaak, maar ook een ruime delicatessenwinkel waar je het lekkerste uit Italië kunt kopen. Van volledige verse maaltijden die je thuis kunt opwarmen tot delicatessenproducten zoals mooie hammen, kazen en veel meer. Ook kun je straks heerlijke Italiaanse wijnen kopen in de delicatessenwinkel. “We gaan ruim 100 Italiaanse wijnen verkopen. Ook gaan we wat lokale producten verkopen. Denk aan lokale kazen, bieren en vers gebrande noten. We willen toch ook een stukje lokale trots combineren met het lekkerste uit Italië.”

Meer informatie

Enrico is momenteel flink aan het verbouwen om zijn zaak eind november te kunnen openen. In eerste instantie is de delicatessenwinkel, waar je dus ook maaltijden en pizza’s kunt afhalen, geopend van woensdag tot en met zondag. Je vindt de zaak van Enrico straks aan de Piushaven op nummer 5. Voor meer informatie over de zaak kun je altijd een mailtje sturen naar Enrico via info@gustonl.nl.