Autobedrijf Ford Van Putten naar Van Mossel Automotive Groep

Ford van Putten

De familiebedrijven Van Mossel Automotive Groep en Autobedrijf Ford Van Putten hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van het autobedrijf aan Van Mossel. Alle medewerkers blijven werkzaam in de huidige vestigingen Terneuzen, Hulst, Goes en Vlissingen. De overname is beoogd te worden afgerond begin 2020.

Van familiebedrijf naar familiebedrijf

Ford Van Putten begon in de jaren ‘30 in Breskens. Inmiddels heeft het familiebedrijf vestigingen in Terneuzen, Hulst, Goes en Vlissingen. “Mijn broer Peter en ik zijn de derde generatie”, vertelt Wim van Putten.“Sinds de beginjaren is er veel veranderd, maar ik ben van mening dat de koop ook in de toekomst nog steeds grotendeels in de showroom zal plaatsvinden. Schaalvergroting is echter niet meer uit te sluiten. Mijn broer Peter en ik hebben ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij, een familiebedrijf, die net als wij persoonlijke aandacht en service voor de klant hoog in het vaandel heeft staan en deze schaalvergroting nu al biedt. Wij hebben het volste vertrouwen dat we in Van Mossel de juiste partij hebben gevonden om de toekomst veilig te stellen voor al onze medewerkers en klanten.”

Eric Berkhof voegt hieraan toe: “Van Mossel heeft gekozen voor een landelijke dekking in de autodichte gebieden van Nederland. Met de vier vestigingen van Autobedrijf Ford Van Putten zijn we nu nog beter vertegenwoordigd op strategische locaties in Zeeland. Wij zijn erg blij met deze overname en kijken ernaar uit om alle medewerkers te verwelkomen als nieuwe Van Mossel-collega. Wim blijft zelf nauw betrokken met een adviserende functie.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt circa 150 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Infiniti, Mitsubishi en MG. Verder exploiteert zij 7 Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 82.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 3.200 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.