Avec wint BOV-Trofee 2019

bov-trofee

De BOV-Trofee 2019 is gewonnen door het Tilburgse Avec van Stefan Lanslots. Dit jaar vierde de BOV-trofee met het thema ‘Een toekomst met historie’ haar 20-jarig jubileum in Theaters Tilburg. Binnen dit thema werd de ondernemersvisie van Lanslots door de vooraanstaande vakjury net verkozen boven die van Ron Haans en Koen Wouters van First Impression (Tilburg) en boven die van Bert van Loon van WeedControl (Waalwijk).

Drie finalisten van hoge kwaliteit – drie finalisten die hun historie bewezen hebben – drie finalisten met een toekomst vol uitdagingen maar vol vertrouwen om die toekomst in te kunnen gaan – en toch kan er maar één de winnaar zijn.

Wat maakt dan het verschil? Wie van de ondernemers heeft een visie die verder gaat dan de eigen bedrijfsvoering? Wie van de finalisten kan met de uitdagingen die de jury óók genoemd heeft, op termijn juist het grootste verschil maken? En bij welke onderneming zien we daarvoor draagvlak bij het hele personeel? De jury ziet dat bij Avec nóg meer dan bij de andere twee finalisten.

Stefan Lanslots van Avec nam tijdens de awardshow trots de felbegeerde prijs in ontvangst onder het toeziend oog van 740 gasten en presentator Rob Kamphues.

Mooie avond in Theaters Tilburg

Na een uitstapje vorig jaar naar de nieuwe locatie CUBE van Tilburg University, werd de BOV-Trofee dit jaar weer gehouden in Theaters Tilburg.  Een locatie die zijn waarde voor de BOV-Trofee in het verleden al dubbel en dwars bewezen heeft. Een sprankelend Theaters Tilburg vormde een bijzonder decor voor een uitgebreid diner van gelegenheidsrestaurant Brutal Love, een samenwerkingsverband tussen de chefs Ralph Blaakenburg (La Nouvelle Auberge), Steffan Oerlemans (Cookaholics), Koos de Wolf (De Houtloods), Tom Biessen (Lucebert), Hans Verhoeven (Kok Verhoeven) en sommelier Michael Daals (Dare Wines).

Vervolgens kreeg het publiek in het theater een inhoudelijke vogelvlucht langs de drie finalisten voorgeschoteld met interviews, visuele hoogstandjes en bijzondere acts. Alles uitmondend in het hoogtepunt van de avond: de uitreiking van de BOV-Trofee. Daar kon tot slot nog op geproost worden met de winnaar zelf.

BOV-trofee

BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer. Omdat er vele soorten ondernemers, bedrijven en branches zijn, wordt dit jaarlijks getoetst binnen een bepaald thema. Het thema voor dit jaar was ‘Een toekomst met historie’. Dit jaar werd de trofee voor de 20e keer uitgereikt. Een jubileumjaar met een gouden randje dus. De jury speelde daarbij een belangrijke rol. De juryleden zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten.