Nieuws

Night University
Let op! Dit artikel is al 402 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Back to the Future tijdens Night University

Tilburg University viert dit jaar haar negentigste verjaardag. Reden genoeg om tijdens het jaarlijkse gratis wetenschapsfestival Night University op donderdag 16 november Back to the Future te gaan. 

De universiteit opent voor iedereen haar deuren van 18.45 tot 23.59 uur. Er is een uitgebreid en zeer gevarieerd programma met workshops, experiences, Night Talks, optredens, food trucks, poëzie bij het kampvuur, een slotfeest en wat niet al. Het complete programma is hier te vinden.

Een selectie

Dit kun je onder andere verwachten tijdens Night University:

Back to the Future

Het thema Back to the Future verwijst naar de bekende film die in 1985 de verbeelding van menig kijker op hol bracht. Als Marty McFly in zijn DeLorean DMC-12 in de tijd kon reizen, waarom jij dan niet? En wat zou je veranderen aan het verleden als je dat kon? Niemand had bij de start in 1927 gedacht dat Tilburg University in negentig jaar zou uitgroeien tot wat het nu is: een internationale universiteit die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wetenschappers onderzoeken, delen kennis en brengen mensen samen. Zo zijn de academische wereld en de maatschappij nauw met elkaar verbonden. Kortom: wetenschap is voor iedereen.

Mee op reis

Echt tijdreizen is nog steeds niet mogelijk, maar de kreet uit de bekende film blijft overeind tijdens Night University: Where we’re going, we don’t need roads. Een goede reden om tijdens dit levendige festival rond te neuzen op de campus van Tilburg University.

Reageer op dit bericht