Nieuws

baisschool fatima
Let op! Dit artikel is al 645 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Basisschool Fatima opgefleurd met kleurrijk kunstwerk

Vrijdagmiddag 18 mei onthulde Urban Artist Joep van Gassel samen met Corné Geerts, eigenaar van vrije verfgroothandel VVB HUSAN en Sikkens Zuid Oost het kunstwerk op de muur van de school aan de Fatimastraat in Tilburg. Het grote schilderwerk werd ingekleurd met duurzame verf door leerlingen van Basisschool Fatima en is mogelijk gemaakt door VVB HUSAN en Rabobank Tilburg en omstreken.

Opvallende verschijning

De steekwoorden die aan de basis van het kunstwerk staan zijn: verbinding, samen, groen, duurzaam, opvallend, multicultureel en gemoedelijk. Het kunstwerk met opvallende vogels werd feestelijk ontvangen door de school en de leerlingen en fleurt de grote muur van de gymzaal enorm op.

Kleurrijke samenwerking

Het idee voor het kunstwerk ontstond toen Geerts werd benaderd om mee te werken aan een lokale campagne van Rabobank Tilburg en omstreken. De campagne, die is gebaseerd op echte klantverhalen, vertelt het verhaal van Corné als ondernemer en hoe hij met zijn bedrijf, net als de bank, midden in de samenleving staat. Als leverancier van duurzame materialen die onder andere zijn gebruikt bij de renovatie van sociale huurwoningen in de Tilburgse wijken Jeruzalem en Fatima is Basischool Fatima een perfecte match. ContourdeTwern bracht Rabobank en VVB HUSAN in contact met de school waar een kleurrijke samenwerking ontstond tussen de school, de stichting, de kunstenaar en beide bedrijven. Het fleurige kunstwerk is het resultaat van deze samenwerking. De Fatimastraat is een eyecatcher rijker.

Reageer op dit bericht