Nieuws

Rabo WII Foodtour gewonnen door 't Schrijverke
Let op! Dit artikel is al 205 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Basisschool ’t Schrijverke wint Rabo WII Foodtour

De klas van juf Lisa van Basisschool ’t Schrijverke uit Goirle is de eerste winnaar van de Rabo WII Foodtour. Met hun spetterende eindvlog sleepten ze de eerste prijs in de wacht en wonnen mooie prijzen. Namelijk een gave foodtour goal, een gezonde lunch én Willem II wedstrijdshirts voor de hele klas. 

Pilotjaar

Het interactieve lesprogramma van de Rabo WII Foodtour is een samenwerking tussen Willem II Betrokken (de maatschappelijk tak van de club), Rabobank, 013Food en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). De leerlingen maakten tijdens de foodtour kennis met gezonde voeding en de wereldvoedselproblematiek. In diverse filmpjes gaven Willem II spelers en trainers, voedingsdeskundigen en agrariërs tekst en uitleg. De leerlingen werden uitgedaagd om over verschillende onderwerpen te vloggen. Deze opdrachten kregen ze van niemand minder dan acteur Leo Alkemade. Tijdens het pilotjaar van de Rabo WII Foodtour deden tien klassen uit de regio mee.

Een gezonde basis

Rabobank verbond zich vorig jaar als maatschappelijk partner aan Willem II Betrokken. De partijen vonden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema ‘food’. De Rabobank wil met ‘Banking for Food’ van positieve invloed zijn op de transities binnen de landbouw en gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit.

Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de drie thema’s waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. Gezonde voeding en leefstijl passen hier dan ook perfect bij. Samen met 013Food en JOGG ontwikkelden ze het interactieve lesprogramma voor groepen 7 en 8 van de basisschool en leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs.

Meedoen?

Wil jouw school ook meedoen aan de Rabo WII Foodtour? In het schooljaar 2021-2022 is er weer ruimte voor nieuwe groepen 7/8 en brugklassen uit de regio. Aanmelden kan via de website.