Bedrijven doen zaken met mensen en niet met bedrijven

Karen Romme, bedenker van Calimeromarketing, nam maandagavond 25 november het publiek mee in haar verhaal tijdens een druk bezocht Rabo Ondernemerscafé in de Foyer van Theaters Tilburg. “Calimeromarketing is niet je bedrijf, maar jezelf als boegbeeld inzetten”, zo legt Karen de definitie van Calimeromarketing uit.

Karen Romme heeft een pragmatische filosofie bedacht voor de ZZP en MKB ondernemer. “Effectieve marketing gaat uit van je eigen kracht. Jij bent het boegbeeld. Bedrijven doen zaken met mensen en niet met bedrijven. Je moet een vuurtoren worden en je lichtbundel schijnen op de voor jou relevante klanten. Dan komen ze vanzelf naar je toe”, vertelt Karen.

Er zijn tien spelregels om een vuurtoren te worden. Belangrijke boodschappen hieruit zijn: ‘Succes begint met zelfvertrouwen’. ‘Laat anderen aan jouw potentiële klanten vertellen hoe goed jij bent’.  ‘Zorg voor goed marketinggereedschap: een website, een goede digitale foto, herkenbare huisstijl en visitekaartjes’. ‘Bouw aan een krachtig en zakelijk netwerk waarbij focus met name ligt op je bestaande klant’. ‘En laat zien dat je een expert bent in je vakgebied’.
Rob Keijzer van Honk.nl en Nick van de Wiel van Signcentral kregen feedback van Karen over hoe zij zichzelf en hun bedrijf online presenteren. Samen met het publiek bekeek Karen de websites en andere online activiteiten van deze bedrijven en ze gaf hen tips aan de hand van de tien spelregels. Concreet en praktisch. Voor hen, maar ook voor de andere ondernemers.

Na Karen Romme volgde een borrel en hier presenteerden de bedrijven Converzo, FindFactory, Tilburg.com, Signcentral en Rabobank Tilburg en omstreken hun online diensten. Als bedankje ontvingen de ondernemers het boek ‘Calimeromarketing 3.0 in een eierdop’, de onlangs uitgebrachte pocketversie van Karen Romme.

Bekijk ook eens de foto’s die gemaakt werden tijden het Rabo Ondernemerscafé.