Bekend duo verlengt hun verblijf bij Tilburg Trappers

Tilburg Trappers

Mitch en Kevin Bruijsten hebben een contract getekend bij de club waar ze al voor uitkwamen: Tilburg Trappers. De verbintenissen met de Nijmeegse broers lopen tot medio 2019.

De terugkeer van de twee wingers geeft coach Subr net zoals afgelopen jaar aanvallend tal van mogelijkheden. De Tsjechische oefenmeester analyseert zijn nummer 12 en 20 als volgt: “They are two different players. Kevin is good around the net and finding ways to get himself open in the offensive zone. Mitch likes to carry the play a lot more then Kevin.”

Voor de jongste Bruijsten wordt het zijn vierde seizoen in Kruikenstad, terwijl Kevin vorig jaar zijn debuut maakte in het blauw-gele Trappers shirt. De 31-jarige rightwinger omschreef de aantrekkingskracht van de drievoudig Oberliga kampioen tijdens het onlangs gehouden WK als volgt:  “Vraag een Amsterdammer naar de Tigers en hij zal je wat verdwaasd aankijken. Waar heb je het over? Vraag een Tilburger naar de Trappers en er verschijnt een lach op zijn gezicht. Daar zit het verschil.”

Skill with size

Net zoals in zijn eerste Oberliga seizoen moest Mitch Bruijsten vanwege een knieblessure noodgedwongen langdurig toekijken, maar in de play-offs miste de technisch uiterst vaardige winger geen minuut. Met oogstrelende acties, negen treffers en 13 beslissende passes verwende hij zijn fans en voerde hij en passant de Tilburgse topscorerslijst aan. “Mitch is one of the top players in the league and when he is on top of his game he is a dominant force”, steekt Bo Subr de loftrompet over zijn leftwinger. “He has a great skill in combination with his size that’s hard to stop. He is also a great example for the younger boys in the way how he works in practice and the way he keeps himself in shape.”

Dat laatste gebeurt in de zomerperiode onder meer wekelijks in Dordrecht. “We staan met 12 man (2 keepers en 10 spelers) op het kleine ijs in Dordt., we spelen dan alleen kleine partijtjes, 3 tegen 3. We hebben een groepsapp en de eerste twaalf jongens die reageren doen mee.” Naast Mitch en zijn broer Kevin reizen Giovanni Vogelaar, Jordy Verkiel, Nardo Nagtzaam, Reno de Hondt, Jonne de Bonth, Levi Boer, Mike Dalhuisen, Nick Verbruggen, Guus van Nes, Tomislav Hrelja en Maarten Naaf regelmatig naar de Drechtstad af.

Geheim

Aan de top komen is één ding, maar er blijven is een heel ander verhaal. Toch bewijst Trappers dat het mogelijk is. Wat is het geheim? “We beschikken over een brede selectie met stuk voor stuk goede spelers die allemaal bereid zijn voor elkaar te vechten. Voor mij maakt het niet uit of ik voor een uitverkocht huis een finaleduel in de play-offs speel of in Berlijn voor 80 man een wedstrijd afwerk. Zodra ik het ijs opstap ben ik gemotiveerd en geef ik honderd procent.”

Eerzuchtig

Vlak voor de start van het vorig seizoen haalde Trappers Kevin Bruijsten naar Tilburg. De rightwinger kwam over van Les Scorpions de Mulhouse waar zijn contract op 1 september werd ontbonden. De oudste Bruijsten maakte in 2004-2005 zijn debuut met Nijmegen Emperors op het hoogste niveau. In Nederland kwam de sniper vervolgens uit voor Heerenveen, Amsterdam, wederom Nijmegen, Eindhoven en nogmaals Heerenveen. Drie seizoenen geleden verhuisde Kevin naar Amiens in Frankrijk. In de formatie van coach Barry Smith was de Nijmegenaar één van de offensieve steunpilaren. In 2016-2017 verdedigde hij de kleuren van Dundee Stars in de sterke Engelse Elite League.

Ondanks zijn 31 jaar is Kevin nog eerzuchtig genoeg. “Persoonlijk wil ik een doelpunt per wedstrijd maken, maar nog veel belangrijker is ons teamdoel, namelijk opnieuw het Oberliga kampioenschap binnenhalen.” Dat hij dit samen met zijn twee jaar jongere broer kan doen, is voor hem de kers op de taart. “Het is dé reden waarom ik nu in Tilburg speel. Het is toch uniek om samen met je broer op het hoogst haalbare niveau in Nederland te kunnen spelen.” Mitch onderschrijft het gevoel van zijn broer: “Het was heel leuk met hem in hetzelfde team te zitten. Jammer genoeg spelen we niet samen in de zelfde lijn.”

Natural goalscorer

Hij is niet de fijnbesnaarde stylist zoals zijn broer, Nardo Nagtzaam of Parker Bowles. Hij ontbeert de techniek van de vierkante meter of de solo. Maar het Torinstinct van Kevin Bruijsten is van een speciale soort. De cijfers spreken voor zich: 59 duels gespeeld en 28 goals. “Ik wil het eindstation van een aanval zijn, maar alleen kan ik het niet. Ik ben juist een speler die andere jongens nodig heeft. In het neutrale vak hoef ik de puck niet zo nodig te hebben. Van daaruit kun je immers niet scoren”, lacht de rightwinger na afloop van het thuisduel tegen Harzer Falken (7-1 winst) op vrijdag 20 oktober 2017.

De kick om het net te laten bollen, heeft hij al van kleins af aan. “Met dank aan Alex Andjelic en mijn vader (Jan Bruijsten, oud doelman van onder andere Nijmegen en Rotterdam). Alex dreef me elke training weer tot het uiterste, terwijl mijn vader vroeger goalie trainingen gaf. Samen met Mitch mocht ik dan eindeloos schieten op die keepers. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen want door al die jaren heen weet ik wel hoe goalies staan en dergelijke.”