Nieuws

kookboek-tilburgse-sterren
Let op! Dit artikel is al 64 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bekende Tilburgers koken voor het goede doel

Onder begeleiding van chef-kok Paul Kappé maakten verschillende bekende Tilburgers gerechten voor het kookboek. De opbrengst gaat volledig naar het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Gemaakt vanuit het hart

Dit allereerste kookboek van Sterrenrestaurant Monarh is speciaal samengesteld met overheerlijke gerechten bestaande uit verrassende ingrediënten. “Dit kookboek is gemaakt vanuit het hart. Het is namelijk fijn en belangrijk om iets goeds te doen voor andere mensen. Ik zeg altijd: eten verbindt”, aldus een trotse Paul Kappé.

Stiekem was het altijd al een droom van Paul om een kookboek uit te brengen. “Na alles wat we al met Restaurant Monarh hebben bereikt, daarmee bedoel ik het behalen van een Michelinster als eerste en tot nu toe enige restaurant in Tilburg, was dit een mooie volgende stap.”

Bekende Tilburgers

Negen bekende Nederlanders, allemaal afkomstig uit Tilburg, doken samen met sterrenchef Paul Kappé de keuken van Monarh in voor de bereiding van de meest exclusieve gerechten. De recepten zijn gebundeld en thuis na te maken aan de hand van dit kookboek. Het enthousiasme van de bekende Tilburgers om mee te werken was ongekend. De Tilburgers die meewerkten aan dit kook boek zijn Gers Pardoel, Jochen Otten, John Beerens, Leo Alkemade, Nol Havens, Marc en Guus Meeuwis, Anouk Maas en Arijan van Bavel.

Één van de Tilburgers is Leo Alkemade. “Ik hou van het koken van verschillende gerechten, maar ben geen stabiele kok. Daarmee bedoel ik: het kan bij mij in de keuken nogal een rommeltje worden, vanwege mijn enthousiasme en de eigen twist die ik aan mijn gerechten geef. Ik kan hierdoor overigens ook nooit twee keer precies hetzelfde gerecht maken. Als ik voor mijn vrienden en familie kook, vind ik het leuk om een bord extra mooi op te maken, dit leerde ik van mijn vader. Zijn liefde voor koken is overgeslagen op mij en deze passie wil ik weer doorzetten naar mijn kinderen”.

Goede doel

De opbrengst van de verkoop van dit boek gaat naar Ronald McDonald Huis & Huiskamer Middenwest-Brabant. Hier logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark en Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Zo zijn zij dag en nacht op loopafstand van het ziekenhuisbed, voor een kus, knuffel of verhaaltje voor het slapengaan. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en draait met hulp van betrokken donateurs, sponsors en een groep van 120 vrijwilligers.

In het Ronald McDonald Huis heeft elk gezin een eigen slaapkamer en badkamer. Ruimtes als een keuken, woonkamer, tuin en speelkamer delen ze met andere ouders. Het Huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd van de families. “Thuis liepen we met onze ziel onder onze arm, in het Huis weet je dat je binnen een paar minuten weer bij je kind bent”, vertelt een ouder.

Dicht bij elkaar zijn tijdens ziekte en zorg helpt écht. Dankzij het Ronald McDonald Huis & Huiskamer zijn zieke kinderen minder bang en verdrietig tijdens hun tijd in het ziekenhuis met hun ouders, broertjes en zusjes dichtbij. Bovendien houden ouders de zorg beter vol én zien zorgprofessionals dat kinderen medisch en psychisch beter herstellen.

Het kookboek is online te verkrijgen voor €13,95 via de website kookboekvoorhetgoededoel.nl