Nieuws

benefietavond
Let op! Dit artikel is al 1529 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Benefietavond voor documentaire over Tilburgse studenten tijdens WOII

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er 22 Tilburgse studenten omgekomen. Tijdens bombardementen, verzetsactiviteiten, in concentratiekampen en aan de gevolgen van dwangarbeid, ongeval of ziekte. Tilburg University wil deze studenten een gezicht geven in de vorm van een documentaire. 

Fotobijschrift: leden van T.S.C. St. Olof, 1952 (collectie Regionaal Archief Tilburg)

Daarom organiseert donderdagavond 5 oktober het Tilburg Cobbenhagen Center (Tilburg University) en Regionaal Archief Tilburg een benefietavond. Met de opbrengst van deze avond wordt een documentaire gemaakt over Tilburgse studenten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel van deze studenten waren lid van het Tilburgs Studenten Corps St. Olof, de oudste studentenvereniging van Tilburg.

Vrijheid Doorgeven

De documentaire is onderdeel van het project ‘Vrijheid Doorgeven’ van het Tilburg Cobbenhagen Center. Via het doorgeven van verhalen van toen wordt empathie en bewustwording gecreëerd bij studenten en jongeren van nu. Tijdens de avond komen diverse veilingitems voorbij die worden aangeboden door het netwerk Erfgoed Tilburg. Er kan geboden worden op zaken als een bezoek aan gedenkplaats Haaren, het aanvragen van verzoeknummers bij de beiaardier, een creatief kinderfeest of een teambuilding op ludieke Tilburgse wijze. De avond wordt muzikaal omlijst door Big Band Waalwijk en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

Deelname

  • Deelname aan de avond kost € 20,-, incl. hapjes en 3 drankjes. Aanmelden kan t/m vrijdag 29 september.
  • Wanneer: 5 oktober 2017 van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg

Kun je niet aanwezig zijn op deze avond maar wil je wel een bijdrage leveren aan dit project, donaties zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie over aanmelden of een donatie op www.regionaalarchieftilburg.nl.

Reageer op dit bericht