Bezoekersrecord Safaripark Beekse Bergen

bezoekersrecord

Safaripark Beekse Bergen heeft vrijdagochtend 2 november haar miljoenste bezoeker mogen ontvangen. In de 50 jaar dat het park open is, zijn er jaarrond nog nooit zoveel gasten geweest die het park bezocht hebben. Dit hoge aantal is onder andere te danken aan de investeringen die afgelopen jaar op het Safaripark zijn gedaan en de uitbreiding van Beekse Bergen met het Safari Resort.

‘We zijn ontzettend trots op dit bezoekersrecord’

Divisiedirecteur Leen Lips: “We zijn ontzettend trots op dit record. Door de forse investeringen die we op het Safaripark hebben gedaan, zien we enorme stijgingen in bezoekersaantallen. We hebben onder andere deze zomer ‘Edge of Africa’ geopend, een doorloopgebied waar onze bezoekers vrij tussen pinguïns en ringstaartmaki’s kunnen rondlopen. Daarnaast hebben we het entreeplein en gorilla-eiland compleet vernieuwd. Ook door de toevoeging van het nieuwe Safari Resort, waar gasten kunnen overnachten tussen Afrikaanse dieren, hebben we Beekse Bergen als holiday destination naar een hoger niveau getild.”

Positieve toevoegingen aan het park

Naast de uitgebreide investeringen hebben ook de goede weersomstandigheden gezorgd voor een stijgende toestroom in bezoekers. Bovendien werd in juli voor het eerst een okapi geboren in het park en in augustus de nieuwe app van Beekse Bergen gelanceerd, waarin men dieren kan spotten en herkennen en een educatieve audiotour tijdens de autosafari kan beleven.

50 jarig bestaan

Beekse Bergen bestaat dit jaar 50 jaar en dit jubileum heeft het park uitgebreid gevierd met haar bezoekers. “Dit succesvolle jaar is een mooie basis om de komende 50 jaar op voort te bouwen.”, aldus Leen Lips.