Nieuws

online lesmateriaal
Let op! Dit artikel is al 297 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bibliotheek Midden-Brabant geeft 5 tips voor online lesmateriaal, spelletjes en e-books

Ben je op zoek naar leerzame spelletjes, e-books voor kinderen of online lesmateriaal? Op de website van Bibliotheek Midden-Brabant vind je niet alleen duizenden e-books in de online Bibliotheek, maar ook allerlei handige tips en links naar leuke websites. Nu de bibliotheken in Tilburg dicht zijn hebben de leesconsulenten en mediacoaches van de Bibliotheken in Tilburg een aantal handige, leuke en leerzame gratis tips voor ouders onder elkaar gezet.

De tips

Tip 1: Volop luisterplezier

In de Luisterbiebapp staan deze periode extra veel gratis luisterboeken voor kinderen. Het aanbod is er voor jong en oud. Kijk op de website. Ook voor kinderen zijn er steeds meer leuke podcasts. Je vindt ze hier allemaal bij elkaar: www.kinderpodcasts.nl.

Tip 2: Scoor met het hele gezin

Samen leuke opdrachten uitvoeren kan al enorm helpen om het thuis gezellig te houden. Daarom is het schoolproject Scoor een Boek van Bibliotheek Midden-Brabant voor het basisonderwijs er nu ook voor thuis en voor iedereen. Via leuke video’s van Jochem Myjer en Arjen Robben krijg je te horen wat je moet doen om punten te kunnen pakken. Bibliotheek Midden-Brabant doet dit project samen met voetbalclubs RKC Waalwijk en Willem II, maar de opdrachten zijn zo leuk dat je er helemaal geen voetballiefhebber voor hoeft te zijn. Het is wel handig als je van grapjes houdt.

Bedenk dus maar gauw een leuke teamnaam voor je gezin, ga naar www.scoorthuis.nl, meld je aan en start met scoren!

Tip 3: Oefenen met Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groepen 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video’s en artikelen. Zo kunnen kinderen serieus, op eigen niveau en in eigen tempo oefenen en fikse vooruitgang boeken in kennis en vaardigheden. Bekijk de website!

Ben je lid van de bibliotheek? Dan is Junior Einstein helemaal gratis. Log dan in via de Online Bibliotheek.

Tip 4: Ontwerp je eigen game met SketchNation

Met SketchNation ontwerp je je eigen game. En zodra je game klaar is, kun je die online zetten, zodat anderen je game kunnen spelen. Het niveau van programmeren kun je zelf bepalen, dus iedereen kan werken op z’n eigen niveau.

Voor IOS en Android, gratis, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Tip 5: Kidyo voor kids van 0 tot 6

Deze leerzame én leuke app laat kinderen op avontuur gaan zonder dat ze per sé naar buiten hoeven. Voor IOS en Android, gratis, voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Reageer op dit bericht