Bidbook Binnenstad Tilburg 2.0 gelanceerd

bidbook

Met trots presenteren het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Marketing Tilburg en de gemeente Tilburg een nieuwe editie van het bidbook van de binnenstad: ‘Krachtenbundel’.

Langs alle fronten timmert Tilburg aan de weg. Vooral de binnenstad is volop in ontwikkeling. De eerste contouren van het nieuwe winkelgebied zijn inmiddels zichtbaar. Maar de komende jaren worden nog eens vele miljoenen geïnvesteerd in de binnenstad. Ingrepen in de circuitvorming gaan zorgen voor een herprofilering van de winkelfunctie in de binnenstad. Maar ook de randgebieden zijn onherkenbaar veranderd. Een pareltje van een dwaalgebied, een industriële Spoorzone en een bruisende haven. Kortom, de hoogste tijd voor een nieuwe editie van het “bidbook van de binnenstad”.

Het nieuwe Tilburg

De basis voor het nieuwe Tilburg is gelegd, met de binnenstad als ultiem visitekaartje van de stad. Al het mooie oude is behouden. Daarnaast verrijst nieuwbouw, nieuw ondernemerschap, nieuwe initiatieven, samen met veel nieuwe mensen die van Tilburg zijn gaan houden. Onze stad leeft, dat voel je. Grote retailers weten de stad inmiddels te vinden. Zo is Tilburg de enige stad in Noord-Brabant met vestigingen van Decathlon, Primark en Hudson’s Bay in de binnenstad. Maar de binnenstad is meer dan winkelen. Loop een ronde door de negen sfeergebieden die de binnenstad vormen en we hoeven eigenlijk niets meer te vertellen. Maar toch doen we dat, want wij zijn trots op Tilburg, met recht de meest verrassende stad van Brabant of zoals Z.M. Koning Willem-Alexander zei; het Hart van Brabant.

We doen het samen

Honderden ondernemers storten zich er iedere dag weer met hart en ziel op hun zaak en hun omgeving. Die liefde delen ze: met klanten, met andere ondernemers, met toevallige passanten en met iedereen die het maar wil. Tilburgers werken samen en leven samen, dat geeft onze stad haar identiteit. Sinds jaar en dag in de steigers, maar zo stijgen we het hardst. Wij kijken verder. Zetten door. Proberen. Gaan soms onderuit, om even vrolijk weer op te staan. Volhouden en doorgaan.

Bidbook 2.0

Steeds vaker krijgen het Ondernemersfonds, Marketing Tilburg en de gemeente vragen over de dadendrang in Tilburg. Van investeerders, retailers, andere steden, maar ook nieuwsgierige bewoners. In 2016 hebben deze partijen het verhaal van de stad opgetekend in een bidbook. Aangezien de stad zich razendsnel ontwikkelt, is het de hoogste tijd voor een nieuwe editie. Met nieuwe verhalen uit de negen sfeergebieden, nieuwe feiten en nieuwe beelden. Met het bidbook informeren wij geïnteresseerden over de kansen in onze stad. Want met de investeringen die worden gedaan, ontstaan er ook kansen voor nieuw ondernemerschap. Daarom bevat de editie 2018 ook een ‘retail brochure’, specifiek met het oog op de toenemende interesse van formules in onze binnenstad.

Tilburg is een stad gevuld met kansen en mogelijkheden. Wij nodigen iedereen uit in te stappen in ons stedelijk vernieuwingsproces.

Samenwerking Citycam

Innovatief aan het nieuwe bidbook is dat de techniek van Augmented Reality is verankerd. Door de uitgave heen zijn symbolen van de App Citycam opgenomen. Met de smartphone kunnen afbeeldingen en foto’s worden gescand en dan worden video’s met feiten en verhalen uit de sfeergebieden automatisch afgespeeld. Bekijk het volledige bidbook online via https://www.centrumtilburg.com/bidbooktilburgse-binnenstad/.