Nieuws

bij vermeer
Let op! Dit artikel is al 1193 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bij Vermeer viert driejarig bestaan aan de Piushaven: ‘Er gebeuren prachtige dingen’

Een heerlijke plek waar je fantastisch kan lunchen, dineren en borrelen; met die gedachte openden Christ Vermeer en Nannie van Rooij exact drie jaar geleden Bij Vermeer aan de Piushaven. Het gebied ontwikkelde zich tot hotspot in Tilburg, zo ook de brasserie van Christ en Nannie. Tijd voor een update.

Foto: Joep de Beer

“Het gaat goed. Ieder seizoen gaat het eigenlijk beter,” begint Nannie. Het idee om een eigen horecazaak te openen, spookte al heel lang door de gedachten van het stel. Christ’s ouders stonden aan het roer van De Postelse Hoeve en ook Nannie komt uit een ondernemersgezin. “De ouders van Christ woonden hier om de hoek. Toen liepen we hierlangs en zagen we dat dit pand beschikbaar was. We zijn gaan informeren en besloten al snel dat dit de plek zou worden waar wij onze zaak zouden starten.”

Dat de zaken goed gaan, is Christ en Nannie niet komen aanwaaien. Ze steken gigantisch veel energie in de promotie van de zaak en ook het gebied. “Er zijn nog steeds heel veel mensen die nooit in de Piushaven komen. Dat heeft tijd nodig. We willen ervoor zorgen dat straks iedereen het gebied weet te vinden.”

bij vermeer

‘Iedereen moet onze huisgemaakte kreeftenbitterballen proeven’

Aan het concept van Bij Vermeer is de laatste jaren weinig gesleuteld. Dat staat als een huis. “We willen een zaak zijn waar iedereen welkom is. Of je nu voor een borrel komt of uitgebreid komt dineren. Het eten is gewoon goed, lekker en bourgondisch; zoals we het zelf ook graag zien als we gaan eten en drinken,” gaat Nannie verder.

De hardlopers afgelopen jaar? “Als lunch wordt onze clubsandwich veel besteld. ’s-Avonds loopt de Bij Vermeer steak goed en voor de borrel raad ik iedereen onze huisgemaakte kreeftenbitterballen aan.”

“We hebben vier wisselende seizoensbieren en alle bieren van La Trappe en Brand kun je bij ons krijgen. Daarnaast werken we ook veel samen met lokale brouwerijtjes. We hebben nu bijvoorbeeld bier van de stadsbrouwerij aan de Noordhoekring.”

‘De Piushaven moet meer doorloop krijgen’

Hoewel het gebied steeds populairder is, ziet Nannie nog voldoende kansen om de Piushaven te verbeteren. “Ik denk dat detailhandel een aanwinst zou zijn voor het gebied. En dan vooral specialistische detailhandel. Zij kunnen namelijk nieuwe mensen naar de Piushaven trekken. Het gebied kan zeker in de wintermaanden nog een hoop doorloop gebruiken.”

Dat het gebied momenteel enorm leeft, is ook te danken aan de nauwe samenwerkingen tussen de horeca aan de Piushaven. “We zien elkaar niet als concurrent en gunnen elkaar de wereld. We doen allemaal ook andere dingen. Er is een brouwerij, een visrestaurant, sushi en tapas. Daar passen wij perfect tussen. Ik vind het super hoe we hier met elkaar samenwerken en samen leuke dingen organiseren.” Voorbeelden hiervan zijn de bokbier- en aspergetours en verschillende gezamenlijke activiteiten in en aan de haven zoals Drakenboot Festival.

Nu het gebied aan de stadskant van de haven bijna volledig is ontwikkeld, is de kant van het Wilhelminakanaal aan de beurt. “Er gebeuren mooie dingen aan de haven. Straks krijgen we er ook nog een pontje bij en wordt de Piushaven nog meer aan bijvoorbeeld Moerenburg gekoppeld.”

Jubileumacties

Bij Vermeer heeft verschillende acties om op die manier nieuwe gasten kennis te laten maken met de zaak. Zo hebben ze alleen deze maand nog een jubileumactie. Voor €70,- kun je met twee personen drie gangen dineren waarbij je wordt meegenomen door de kaart en krijg je hier een gratis fles wijn bij. Goed nieuws voor iedereen: deze actie is altijd op zaterdag geldig.

Ook door andere acties is het de moeite waard om Bij Vermeer te bezoeken. Zo zijn de Bogey’s Ribs (volgens Nannie de lekkerste van Tilburg) op maandag €11,50, op woensdag is het kreeftendag waarbij een halve kreeft slechts €12,50 is en eet je op donderdag sliptongen voor €15,-. “We blijven deze acties houden. We passen de acties wel per seizoen aan. De sliptongen worden in de wintermaanden bijvoorbeeld veranderd in een winters gerecht.”

Voor  de borrelaars zijn er ook leuke acties. Zo kost een drankje op vrijdagmiddag tussen 15:00 – 18:00 uur de helft van de prijs en betaal je op zondag slechts €1,50 voor een oester.

bij vermeer

Reageer op dit bericht