500 Tilburgse gasten in armoede bij grootste Sintfeest ooit

Sintfeest

Bijna 500 Tilburgse gasten waren onderdeel van het grootste Sintfeest ooit. Ruim 12.000 bezoekers die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo’n 8.500 kinderen, waren afgelopen zaterdag tegelijkertijd in 25 Pathé– , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen te gast. Dankzij ruim 700 vrijwilligers, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd.

Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen Nederland in armoede leven, minimaal 1 : 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

“De glimlach dat je leeft is vandaag getoverd”

“Dank jullie wel. De film was helemaal super. Dochterlief is happy. Het Sterrenfonds heeft voor even onze zorgen laten verdwijnen. We hebben zo genoten…. Wat een topochtend”, zo zegt Daantje. Chantal denkt er hetzelfde over: “Het was echt geweldig gezellig. De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft en deze glimlach heeft het Sterrenfonds getoverd vandaag.” Sandra is er nog wat emotioneel van: “Onze jongste vindt Piet eigenlijk te spannend. De tranen schoten dan ook in mijn ogen toen hij zomaar Piet een hele dikke knuffel gaf toen we weg gingen. Dit was voor hem een gigantisch grote stap”.

Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Kampen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zevenaar en Zwolle. In verschillende steden in meerdere bioscopen en in de verschillende bioscopen weer meerdere zalen. Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film ‘De Club van Sinterklaas en De Vergeten Schoentjes’ en een cadeau mee naar huis. Terwijl professionele fotografen voor de blijvende herinnering zorgden.

Het Sterrenfonds adopteert projecten in Nederland om ze samen met bekende Nederlanders binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren, zoals het Sintfeest. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl.