Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1441 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bijzonder wonen: Dag van de Architectuur 2016

Op zaterdag 18 juni vindt de landelijke Dag van de Architectuur plaats. In Tilburg staat die dag in het teken van bijzonder wonen. CAST (het centrum voor architectuur en stedenbouw Tilburg) inspireert tot een bredere blik op wonen.

Bijzonder wonen

Het idee dat alle woningen in Nederland hetzelfde zijn kun je op 18 juni thuis laten. Wat zijn de mogelijkheden als mensen hun eigen visie op wonen waarmaken? Bewoners komen zelf aan het woord. Hoe ervaren zij het wonen? Hoe zijn ze in hun woning terecht gekomen, en waarom? Wat kwam erbij kijken om hun woning te realiseren?

Er kunnen woningen worden bezocht in gebouwen die eerder een andere bestemming hadden, plekken waar meerdere families bij elkaar wonen, woningen die door de bewoner zelf tot in detail werden vormgegeven, uitzonderlijk energiezuinige woningen en nog meer.

In de aanloop naar 18 juni licht CAST via hun site vast een tipje van de sluier op. Schrijf je in, dan ontvang je enkele dagen van tevoren het programmaboekje, met de definitieve selectie van woningen, adressen en achtergrondinformatie. Op 18 juni kun je  ook een gedrukt exemplaar van het boekje ophalen bij Cinecitta.

Meer informatie

Wil je nu meer weten over de Dag van de Architectuur in de Cinecitta of over CAST? Kijk dan voor meer informatie en om je aan te melden op de website van CAST: www.CASTonline.nl

Wat is CAST?

CAST heeft als doel de belangstelling voor en het denken over architectuur, stedenbouw en landschap – en dat met name in en om de stad Tilburg – blijvend te stimuleren. CAST stelt zich op als podium voor informatie, kritiek en reflectie en is daarbij zonder uitzondering onafhankelijk.

Reageer op dit bericht