Nieuws

tilburg zoo live
Let op! Dit artikel is al 1137 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bijzondere geboortes bij Dierenpark De Oliemeulen

De afgelopen maanden hebben de dieren in Dierenpark De Oliemeulen duidelijk niet stil gezeten. Het park heeft weer een aantal hele bijzondere geboortes mee mogen maken. De jonge dieren zijn tijdens de kerstvakantie allemaal te bewonderen in het ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’.

Bijzondere geboortes: Alpaca veulen en groene wateraagaampjes

Zo is twee maanden geleden, midden op de dag, onder het toeziend oog van bezoekers en verzorgers een alpaca veulen (cria) geboren. Snowy, zoals het veulen heet, heeft onlangs de eerste sneeuwvlokjes ook al mogen bewonderen. Daarnaast zijn er in het reptielenhuis ook nog groene wateraagaampjes (Physignathus cocincinus) uit het ei gekropen en heeft het park weer successen behaald met de kweek van een jonge roodkopvaraan (Varanus tristis orientalis).

Vliegende hond pup

Een ander bijzondere geboorte heeft zicht al enkele maanden geleden voltrokken, maar is onlangs pas zichtbaar geworden voor bezoekers. Het park werdt toen blij verrast met de geboorte van een vliegende hond pup (Pteropus vampyrus). De vliegende hond ook wel kalong of vliegende vos genoemd is een van de grootse vleermuizen met een spanwijdte gemiddeld 1,5 meter. Deze enorme vleugels kwamen mama vleermuis de afgelopen tijd dan ook zeer goed van pas. Al die tijd heeft ze de jonge pup lekker dicht tegen zich aan gehouden en was hij eigenlijk niet zichtbaar voor publiek. Sinds kort komt hij letterlijk’ onder moeders vleugels’ vandaan om zichzelf te laten zien en een lekker stukje fruit te eten. Wil je de pup zien? Dan kun je het beste tot de schemer blijven, dan krijgen deze nacht actieve dieren namelijk eten.

Kom langs!

Ben jij nieuwsgierig naar de jongste aanwinsten. Kom dan gauw een kijkje  nemen, de kleintjes worden gauw groot zoals u weet. Dierenpark De Oliemeulen is in de kerstvakantie elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. (m.u.v. 1e kerstdag en 1 januari). Ga voor meer informatie en demonstratietijden naar de website van De Oliemeulen en kom zelf ervaren waarom Dierenpark De Oliemeulen ook voor 2019 weer genomineerd is als leukste uitje van Brabant door de ANWB.

Reageer op dit bericht