Blog: Lichtje in de duisternis door Tessa Camman

Blog

Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen prettige sfeer. Licht is daardoor een van de belangrijkste elementen van een sfeervol interieur. Natuurlijk hebben we allemaal gratis licht. Dat van de zon, waarvan we elke dag een beetje in ons huis gestrooid krijgen. Wat voor weer het ook is.

Naast zonlicht is de basisverlichting van groot belang. Basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit is de verlichting die ervoor zorgt dat er algemeen licht is, ook als de zon minder fel schijnt. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte egaal verlicht wordt en te grote contrasten vermeden worden. Het is praktisch wanneer de basisverlichting gedimd kan worden om zo de sfeer aan te kunnen passen.

Accentverlichting heeft twee taken: Voor het juiste werklicht zorgen. Bijvoorbeeld bij het lezen van een boek, werken aan tafel of het aanlichten van een schilderij. De tweede taak is zorgen voor mooie lichtaccenten die een harmonisch spel aangaan met de basisverlichting. Accentverlichting maakt het huiselijk en kan een aanvulling zijn op het uniek en speciaal maken van het interieur. Design accent verlichting wordt gebruikt om de mooie elementen van de ruimte aan te lichten, of ALS mooi element van de ruimte.

By Tessa Camman