Nieuws

spoorpark open
Let op! Dit artikel is al 38 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Blokje om? Spoorpark vanaf woensdag weer (beperkt) open!

Een blokje om tussen de middag? Dat kan vanaf woensdag weer in het Spoorpark in Tilburg. Eerder werd het park gesloten vanwege drukte. Nu is in overleg met de gemeente besloten dat het park weer beperkt open mag.

Vanaf woensdag 29 april is Spoorpark Tilburg weer geopend van 08:00 – 17:00 uur. Om de richtlijnen van het RIVM na te kunnen leven, worden een aantal maatregelen in het park verscherpt.

  • De overkapping met picknickbanken, de openbare toiletten, de Kempentoren, het basketbalveld en de Skatebowl blijven vooralsnog gesloten;
  • Handhaving en politie zullen de huidige regels ten aanzien van samenscholing en afstand houden van elkaar zeer nauw in de gaten houden en, waar nodig, handhaven;
  • Het T-Huis en de Stadscamping blijven vooralsnog gesloten conform de landelijke en regionale maatregelen;
  • Het waterplein aan de oostkant van het park zal niet actief zijn.

Gebruik je gezond verstand

Gezien de versoepeling van de regels voor van kinderen t/m 12 jaar zal de Pumptrack geopend zijn. Ook oudere kinderen zijn hier welkom, maar alleen als zij de afstand van 1,5 meter in acht nemen. “We realiseren ons dat dit een lastige maatregel is om te handhaven maar gezond verstand en maatschappelijke betrokkenheid is hierin belangrijk,” zegt het bestuur en parkmanagement van het Spoorpark op haar website.

“Wij kijken er naar uit om alle (buurt)bewoners weer te kunnen faciliteren met hun dagelijkse rondje (hard) lopen door het park. Het park is daar uitermate voor geschikt; de paden en boulevards zijn breed genoeg om elkaar te passeren met inachtneming van de anderhalve meter regel. Gezien het feit dat de belangrijkste boodschap van het RIVM en het Rijk nog steeds ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is, vragen wij iedereen om na je ronde door het Spoorpark weer naar huis te gaan.”

Reageer op dit bericht