Borgen: de bloedstollende politieke tv-serie nu op toneel

Het is net zo bijzonder als het klinkt: twee seizoenen van de televisieserie in één doorlopende voorstelling op het toneel. Volgend jaar, op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016,  brengt het Noord Nederlands Toneel, als eerste theatergezelschap wereldwijd, veertien episoden van de Deense serie Borgen naar Theaters Tilburg.

Regisseur Ola Mafaalani wist twee seizoenen van Borgen terug te brengen tot een spannende toneelhappening die om 13:00 uur ’s middags begint en om 23:00 uur ’s avonds eindigt. Tussen elke ‘aflevering’ kan het publiek vrij in- en uitlopen naar de foyer. Live-muziek, het culinaire concept van scenarioschrijver Adam Price en een ongekend grote cast met o.a. Malou Gorter, Anna Drijver en Dragan Bakema maken het af. De voorstelling volgt het patroon van de tv-serie, compleet met cliffhangers en terugblikken op ‘wat voorafging aan…’. Het belooft een heerlijk bloedstollend, politiek drama te worden.

Het verhaal

Borgen is het verhaal van Birgitte Nyborg die als premier van Denemarken dagelijks keuzes maakt tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Vertrouwensrelaties worden op de proef gesteld en het wordt steeds moeilijker haar gezinsleven overeind te houden. Kay van de Linde, persstrateeg: “Borgen laat zien hoe onmenselijk hard de politiek soms is.” Femke Halsema, oud-politica: “Ik herkende zo veel: alles wat je met je gezin doet, wordt onderbroken door telefoontjes.”

Verkoopinformatie

Borgen vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 van 13:00 tot 23:00 uur in Schouwburg Tilburg. Tickets: € 77,50 (incl. diner en diverse hapjes). Meer informatie? Kijk op www.theaterstilburg.nl of bel 013 543 22 20.