Brabants talent staat opnieuw garant voor muzikaal spektakel

Overweldigende reacties van het publiek hebben er voor gezorgd dat muzikaal leider Dave Hanhart ook dit jaar weer twee voorjaarshows op het podium brengt. Met ‘Jesus Christ in Concert‘ en ‘Danzing Queen 3‘ zet hij inmiddels een traditie voort in Midden Brabant. Twee muzikale spektakels waarin talentvolle amateurs en (semi-) professionals uit de regio elkaar op de bühne versterken. Publiektrekkers van groot formaat, zo is in de afgelopen jaren gebleken.

Jesus Christ in Concert

In 2013 stond Jesus Christ in Concert voor het eerst op het toneel. De Rockmusical werd in stijl neergezet door ondermeer Arjan Janissen (Jezus), Suzanne Mol (Maria Magdalena) en Joost van Roij als Judas. Na dat succes volgde een herhaling in 2014 voor een bijna uitverkocht Popcentrum 013. Op aandringen van die fans volgt dit jaar een bijzondere uitvoering: ‘Jesus Christ in Concert, unplugged’. Op donderdag 2 april 2015 in Tiliander Oisterwijk en op vrijdag 3 april 2015 in Dudok Tilburg. Ook nu kan het publiek weer meezingen met alle bekende nummers van de musical.

Danzing Queen

Ook met Danzing Queen zet muzikaal leider Dave Hanhart inmiddels een traditie voort. Eerdere edities in Tilburg en Rosmalen brachten een laaiend enthousiast publiek op de been. Met de organisatie van Danzing Queen 3 heeft hij opnieuw een groep van 22 amateurs en doorgewinterde profs bij elkaar gebracht. Ditmaal pakken zij uit met gouden hits uit de 80’s.
Waar Danzing Queen 1 en 2 ieder al meer dan duizend bezoekers trokken, wordt Danzing Queen 3 helemaal ‘The Time of My Life’.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april is de grote zaal van Midi Tilburg het decor voor dit meezingspektakel. Een week eerder, op zaterdag 4 april, laten de zangers, zangeressen en een vette band gouden tijden herleven in Tiliander in Oisterwijk.

Talent samengebracht

Midden Brabant barst van het talent. ‘In mijn werk krijg ik dagelijks te maken met geweldige amateurs, semiprofessionals en professionals van hoog niveau’, vertelt Dave. ‘Door hen samen te brengen in een totaalshow, bied ik hen de mogelijkheid om dat talent verder te ontwikkelen’. Met deze gedachte ontstond een aantal jaren geleden het idee voor het meezingspektakel Danzing Queen. Hanhart kon toen nog niet vermoeden wat voor vlucht zijn idee zou nemen. Naast de drie edities van Danzing Queen en Jesus Christ bracht hij binnen dit concept inmiddels ook ‘Danzing Queen Kids’ en ‘het Grote Kerstbal’ op het podium.