Nieuws

burgemeester weterings
Let op! Dit artikel is al 1322 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bezoekje van burgemeester Weterings? Hang de vlag uit op Koningsdag!

Wil jij hoog bezoek van de gloednieuwe Tilburgse burgemeester Theo Weterings? Dan is dit je kans! Op Koningsdag 2018 gaat de Tilburgse burgervader namelijk vroeg uit de veren om bewoners te verrassen die de vlag hebben uithangen. Tussen 08.30 uur en 10.00 uur deelt hij hoogstpersoonlijk taarten uit aan Tilburgers.

Nog voor Weterings aan het Koningsdagontbijt in de Piushaven aanschuift, doet hij tussen 08.30 en 10.00 uur een ronde door Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot. Bij wie de Nederlandse vlag rond die tijd al aan de gevel wappert, kan mogelijk een bezoek van de burgemeester verwachten. De nieuwe burgervader werd gevraagd door de voorzitter van het Oranje Comité Tilburg, Leon Timmermans, om mee te doen aan deze traditie. Het comité deelt al jaren taarten uit aan de vroege vlaggenhangers, dit is overigens wel het eerste jaar dat de burgemeester ook meedoet.

Fris voor de dag

In totaal worden er tussen de zestig en zeventig taarten uitgedeeld door het Oranje Comité. Naar verwachting heeft de burgemeester tijd om zo’n vijf taarten te overhandigen. Dus zorg er niet alleen voor dat je vlag gestreken en wel wappert voor 08.30 uur, maar ook dat je inmiddels uit je pyjama bent op deze vrije dag. Wel zo fijn als je niet in je badjas de deur open hoeft te doen.

Programma burgemeester Weterings

Ben je een taart van de burgemeester misgelopen? Maar wil je hem alsnog even de hand schudden, dan kan dat op Koningsdag zeker. Zo gaat hij ontbijten bij het Koningsdagontbijt in de Piushaven en gaat hij voor de middag nog een kopje koffie drinken in zorgcentrum Joannes Zwijsen. Vanaf 12.30 uur is hij te vinden op Braderie Korvel en na 14.00 uur gaat hij nog even door naar het Leijpark Festival.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

exitpoint

Reageer op dit bericht