Burgerinitiatief deelt 400 high-tea boxen uit aan Tilburgers die zich inzetten voor een ander tijdens coronacrisis

Burgerinitiatief WeCareNL reikt op 12 december vierhonderd high-tea boxen aan huis uit. Deze pakketten zijn samengesteld door 21 horecabedrijven in de gemeente Tilburg. De WeCare@Home box is bedoeld om in deze donkere tijden wat gezelligheid en verlichting te bieden aan zorgmedewerkers die al negen maanden de handen uit de mouwen steken. Ook winnen vijftig mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor anderen in coronatijd een box.

WeCareNL broedde er al even op; de tweede lockdown blijft maar duren en het wordt voor iedereen steeds zwaarder om vol te houden. Vooral de zorgmedewerkers zijn bezig aan hun tweede marathon zonder tussenpauze. Ook in de horeca staan de gezichten somber. Horecazaken missen perspectief en omzet. Daarom besloot WeCareNL met één laatste actie te komen; de WeCare@Home box.

21 Tilburgse horecabedrijven

De box wordt gevuld door 21 verschillende horecabedrijven in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. In iedere box zit een high tea voor minimaal twee personen, maar de inhoud verschilt. “Iedere zaak stelt zijn eigen box samen en tot het laatste moment is het voor ontvangers een verrassing welke box ze krijgen. De boxen hebben allemaal een waarde van ongeveer €50,-,” aldus initiatiefnemer Jordy Sweep.

Nomineren

Als dank voor de grote betrokkenheid van de Tilburgse samenleving bij het initiatief, geeft WeCareNL iets terug. Driehonderdvijftig boxen gaan naar medewerkers in de ziekenhuizen, ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Vijftig boxen worden via verschillende acties weggegeven aan inwoners uit de gemeente Tilburg die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen in deze coronatijd. Via de Facebook van WeCareNL, Tilburg.com en FocusopReeshof.nl kunnen mensen genomineerd worden voor een WeCare@Home box.

Betaald dankzij giften

Voor ontvangers zijn de boxen helemaal gratis. Deelnemende horecazaken krijgen ook betaald voor de boxen die zij leveren. De boxen worden betaald met giften die WeCareNL tijdens de eerste lockdown ophaalde. “Na deze actie is het geld echt helemaal op en hebben we voor ongeveer €100.000 weggegeven aan mensen in de zorg en de horeca,” aldus een trotse Sweep.