Nieuws

cabaretcollege
Let op! Dit artikel is al 268 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Terug naar school: Cabaretcollege in Theaters Tilburg

De scholen zijn weer begonnen, ook bij Theaters Tilburg. Op 19 september vindt hier het eerste Cabaretcollege plaats, onder leiding van cabaretkenner Frank Verhallen. Zijn opvatting is dat cabaret meer is dan een avondje lachen. Hij is dan ook een warm pleitbezorger van cabaret als theaterkunstvorm.

Frank Verhallen

Als cabaretdocent en -historicus is Frank Verhallen dé autoriteit op het gebied van het Nederlandse cabaret. Aan de Koningstheateracademie gaf hij vijftien jaar achtereen cabaretcollege. Nu kiest hij een breder publiek. Met innemende verhalen, opmerkelijke voorstellingsfragmenten, dwarse standpunten en verrassende vergelijkingen zijn deze colleges absoluut geen straf!

Cabaretcollege

De komende maanden staan er vier colleges ingeroosterd bij Theaters Tilburg.

  • 19 september: Wat is cabaret eigenlijk?
  • 10 oktober: De geschiedenis van het Nederlandse cabaret;
  • 7 november: De verschillende genres en de vernieuwers van het cabaret (Hans Teeuwen, Theo Maassen, Ronald Goedemondt);
  • 12 december: Youp van ’t Hek en Freek de Jonge.

Ticketverkoop

De colleges vinden plaats in de Vrije Ruimte (de voormalige Filmfoyer) en starten om 20.30 uur. De totale introductiecursus (vier avonden) kost €60,-. Een afzonderlijke avond kost €17,50. Tickets zijn te koop via de de website van Theaters Tilburg of bij InfoService & Tickets, 013 543 22 20.

Reageer op dit bericht