Cafetaria De Groene Vlinder verkoopt ijsjes voor Mozambique

Vrijdag 1 juli zal cafetaria De Groene Vlinder, gelegen in het hart van winkelcentrum Heyhoef te Tilburg Reeshof, ijsjes verkopen voor het  goede doel. De gehele omzet van het ambachtelijke schepijs en softijs gaat naar een project in Mozambique van organisatie Livingstone.

De groep, bestaande uit zestien personen, zal deze zomer Engelse lessen geven, helpen bij de bouw van een school en bezig zijn met sociale activiteiten in één van de weeshuizen in een buitenwijk van Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Het geld dat opgehaald wordt met de actie, zal worden besteed aan het materiaal voor het bouwen van de school.

“Ik doneer graag aan het goede doel, vooral als de sponsoring voor honderd procent terecht komt bij de weeskinderen. Zulke projecten hebben we wel vaker,” aldus Wilbert Broos, eigenaar van De Groene Vlinder.

Eerder heeft De Groene Vlinder geld opgehaald voor een project van stichting Starchildren, voor kansarme kinderen in Nepal. Ook loopt er enkele keren per jaar een stagiair van school De Bodde mee met de bediening in de brasserie. “Door kinderen met een verstandelijke beperking mee te laten helpen, laat je ze meedraaien met de samenleving en daarnaast hebben ze een leuke en nuttige dagbesteding.”