Captain Ivy van den Heuvel en goalie Ian Meierdres verlengen bij Trappers

ivy van den heuvel

Twee sterkhouders uit de kampioensselectie van coach Bo Subr zijn ook komend seizoen weer te bewonderen in IJssportcentrum Stappegoor. Captain Ivy van den Heuvel verlengde zijn verbintenis met één jaar, terwijl het contract met goalie Ian Meierdres nog twee jaargangen doorloopt bij Tilburg Trappers.

Van den Heuvel is blij met het akkoord. “Trappers is mijn club. Ik voel me hier op mijn plek.” Twijfels over het verlengen van zijn contract heeft hij dan ook niet gekend. “Natuurlijk is het een lang seizoen, maar je strijdt acht maanden lang, dag in dag uit met 20 andere gasten die voor elkaar door het vuur gaan om het kampioenschap. Daarnaast is de rush van spelen voor vijfendertighonderd man in Regensburg eind maart of uitgejoeld worden in Hannover  niet te evenaren in het dagelijks leven.”

Sterke selectie

Sinds 2011 komt de 29-jarige winger uit voor Trappers. Hij speelde tot nu toe 437 wedstrijden in het geelblauwe shirt waarin hij 186 keer wist te scoren en 302 maal de beslissende pass gaf. Na de Oberliga titel in Deggendorf staat de teller op elf kampioenschappen, bekers of (Ron Berteling) schalen. In de voorbije ijshockeyjaargang tekende Ivy voor 15 goals en 47 punten in 59 duels.

De aanvoerder is de eerste die zijn aflopende verbintenis verlengt. Hij verwacht dat er snel meer zullen volgen. “De contractbesprekingen zijn momenteel gaande en wat ik van andere jongens begrijp, gaat het nog om details. Bij de eerste training staat er dus gegarandeerd weer een sterke selectie op het ijs.”

Ian Meierdres

Zijn naam rolde tijdens het seizoen, maar vooral gedurende de play-offs veelvuldig van de tribunes van IJssportcentrum Stappegoor. ‘Ian…Ian….Ian…Ian’. Met 38 zeges, slechts 9 nederlagen, 2 shutouts en maar 94 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.04) was Ian Meierdres zonder twijfel wederom de absoluut beste doelman in de Oberliga. ‘Genoeg is genoeg, zeg ik altijd. Het gaat erom dat je er een meer stopt dan je collega aan de overkant’, aldus de goalie na de 4-1 winst in het derde halve finaleduel tegen Hannover Scorpions.

Ondanks dat een Oberliga seizoen een slijtageslag is voor de Tilburgse doelverdediger denkt ook hij nog lang niet aan stoppen. “Ik heb niet voor niets nummer 39 op mijn rug. Het klinkt misschien als een cliché, maar voor Trappers spelen, brengt iets speciaals. Ondanks alle tegenslagen waar we mee te kampen hadden, hebben we toch maar weer geflikt. Spelers cijferen zich weg in het belang van het team. Wanneer je dat kunt, hoor je hier thuis.”