Carnaval begint geweldig voor Willem II in Enschede

De vrijdagavond van het carnavalsfeest staat voor veel mensen volledig in het teken van dit jaarlijkse festijn dat op het punt van beginnen staat. Maar voor Willem II lag dat dit jaar weer eens wat anders. In Enschede mocht de ploeg het opnemen tegen Jong FC Twente. Enschede valt natuurlijk ruim buiten het carnavalsgebied, maar toch was het merendeel van de aanwezigen in het stadion verkleed. Dat lag er dan ook meer aan dat in de Grolsch Veste, die plaats biedt aan 32.000 toeschouwers, meer Willem II supporters aanwezig waren dan FC Twente supporters. In totaal zagen maar liefst 450 supporters de wedstrijd op een carnavalsavond, des te moeilijker het was voor Willem II om in deze heksenketel overeind te blijven.

Het was al vrij snel duidelijk dat de beloftenteams niet echt positief ontvangen werden door de andere clubs in de Jupiler League. De argumenten hiervoor zijn al lang en breed besproken en het lijkt me duidelijk dat er maar drie clubs voordeel uit deze situatie slaan en dat zijn Ajax, PSV en FC Twente. Zij krijgen de mogelijkheid om talenten te laten wennen aan het spelen voor publiek op een iets hoger niveau dan de beloftencompetitie. Wanneer je dan spelers uit het eerste elftal op gaat stellen heb je het dus niet helemaal begrepen. En wanneer je het zelfs durft te presteren om als PSV een speler speciaal aan te trekken voor je beloftenteam kun je het beleidsplan waarin je de focus op talentontwikkeling wel in de prullenbak mieteren. FC Twente is dan de enige ploeg waar WEL wekelijks eigen jeugd opgesteld staat. Deze talenten zouden volgens de KNVB de competitie naar een hoger niveau tillen en FC Twente staat dan ook op een keurige 16e plaats in de competitie.

Maar goed, het is Carnaval en we mogen dan wel kruikenzeikers zijn, laten we ons nu bezig houden met de leuke dingen zoals de eindstand in Enschede. Want ondanks dat het spel niet altijd even goed was, werden er wel gewoon drie hele belangrijke punten gehaald. Willem II opende sterk, was een aantal keer dreigend en na 8 minuten stond zelfs de 0-1 al op het scorebord. Na 5 doelpuntloze wedstrijden mocht eindelijk Ruud Boymans weer een keer juichen. Hij tikte de bal als een echte spits binnen na een prima voorzet van Terell Ondaan, die de laatste tijd in prima vorm verkeerd en dat beloond zag worden met een plaats in de selectie van Jong Oranje. Maar de Tukkers waren nog lang niet verslagen en knokten terug, kregen kansen en scoorden ook. Tim Holscher, die in de winter nog in verband gebracht werd met een verhuurperiode bij de Tricolores, kreeg de bal na een prima combinatie terug en rond keurig af in de verre hoek. Ook na deze treffer bleef Jong FC Twente gevaarlijk, maar Swinkels hield zijn ploeg op de been.

Na rust veranderde het spelbeeld weer. Willem II controleerde de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. Het was dan ook geen verrassing dat het meeste gevaar van de Tilburgers uit dode spelsituaties kwam. Na een uur spelen mocht Ali Messaoud weer eens aanleggen voor een vrije trap op een aantrekkelijke positie. De trap zelf was niet goed genoeg, maar in de kluts belandde die bal via Jonas Heymans bij Ruud Boymans die vervolgens de bal in het net wist te krijgen. Een paar minuten later werd er weer gescoord in het voordeel van Willem II en nog wel door een echte Tilburger. Gevaro Nepomuceno bracht in Dordrecht zijn ploeg Fortuna Sittard op gelijke hoogte met FC Dordrecht. En ondanks aandringen van zowel FC Twente als FC Dordrecht werden deze tussenstanden ook de eindstanden. Willem II loopt dus weer in op FC Dordrecht en kijkt nu tegen een verschil aan van slechts één punt.

Carnaval kon dus niet mooier van start gaan en het is momenteel nog steeds onrustig in de Kruikenstad. Ook spelers genoten van het Carnavalsfeest en Norair Mamedov, Bruno Andrade en Renan Zanelli deden dit zelfs door samen met de hoofdsponsor JohnBeerens.com mee te lopen met de carnavalsoptocht in Tilburg. De twee Brazilianen hadden wellicht iets andere verwachtingen toen ze het woord carnaval hoorden, maar hielpen wel mee aan een mooi stukje promotie van Willem II in Tilburg. Laten we hopen dat dit geholpen heeft en meerdere mensen aanstaande vrijdag Willem II aan komen moedigen wanneer ze het opnemen tegen FC Oss. Kaarten zijn te koop aan de receptie of via https://www.besteljekaartje.nl.

Norair Mamedov johnbeerens.com