Nieuws

Kruikenstrand Beachy
Let op! Dit artikel is al 95 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Carnavalliefhebbers opgelet: Stadsstrand Beachy organiseert dit jaar zomercarnaval op het ‘Kruikenstrand’

De feestdagen zijn achter de rug en normaal gesproken is dit de tijd waarin de carnavalskriebels op beginnen te komen. En hoewel we het coronavirus het liefst in 2020 hadden achtergelaten, is dat helaas nog niet de realiteit en zo kan ook carnaval dit jaar niet doorgaan. Tóch is dat (weliswaar wat later in het jaar) een sprankje carnavalshoop: Beachy Tilburg organiseert komende zomer een zomercarnaval in festivalsferen. De naam: ‘Kruikenstrand‘!

Het is nog onbekend of het een meerdaags carnavalsfestival wordt of het op één dag plaats vindt. Dat hangt af van de dan geldende maatregelen.

Carnavalsgevoel

Beachy is er de afgelopen zomer al in geslaagd om evenementen te organiseren binnen de coronarichtlijnen die op dat moment actueel waren. Zo kwamen we toch nog dicht in de buurt van een festivalgevoel. Dit was ook weer de motivatie voor Kruikenstrand 2021, aldus organisator en Nachtburgemeester van Tilburg Tim Frenken. Als echte Kruik sprak hij: “We kunnen het simpelweg niet accepteren dat er geen carnaval plaats gaat vinden. Dat kan gewoon niet.” Daarom is Beachy wederom gaan denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Omdat het evenemententerrein er simpelweg al staat van afgelopen zomer, hebben zij de luxe om alvast een mooi evenement te plannen zonder dat zij daar veel aan verliezen. Carnaval in tropische temperaturen dus. “Ondanks dat de kou bij carnaval is het altijd toch vervelend: het is kei koud! Hoe lekker zou het zijn als je de carnavalssfeer in de zomer zou hebben. En de week niet hoeft te eindigen met een blaasontsteking,” spreekt Tim met een knipoog.

Omgaan met de maatregelen

De organisatie van Beachy hoopt dat ze dit jaar weer evenementen kunnen opzetten zoals ze dat afgelopen zomer deden. Extra versoepelingen zijn uiteraard mooi meegenomen. “Kruikenstrand staat gepland voor augustus. Gelukkig waren de coronacijfers afgelopen augustus een stuk positiever dan hoe de situatie nu is tijdens deze strenge lockdown.” Afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden, gaat het Kruikenstrand een eendaags festival worden, of verspreid over meerdere dagen. Op die manier kunnen we flexibel inspelen op het maximale bezoekersaantal dat dan gehanteerd wordt. Wat mag, dat mag. Wat niet mag, mag niet. Dat is voor nu absoluut ons motto.”

Wat je hoe dan ook kan verwachten van Kruikenstrand is het ultieme carnavalsgevoel, maar dan met de voetjes in het zand. De organisatie is super blij met alle leuke reacties. “Je merkt echt dat mensen het zo fijn vinden om weer ergens naar toe te kunnen leven. Iedereen is dolenthousiast, daar krijgen we mega veel energie van. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!”

Pre-register

Je kunt je nu alvast registreren voor Beachy’s zomercarnaval. Dat doe je hier.