Carnavalskrakers dees jaor

In de aanloop naar carnaval zijn wij op zoek naar de nieuwe carnavalskrakers van Tilburg! Liedjes waar je heerlijk op kunt meezingen én dweilen. Wij zetten de nummers van de artiesten, cv’s en clubkes op een rijtje. Wat is jouw favoriet?

[poll id=”9″]

Tip de redactie

Zit je bij een carnavalsvereniging en hebben jullie een nummer gemaakt of ken je iemand die een carnavalsnummer heeft gemaakt? Tip de redactie en deel je carnavalskrakers met Kruikenstad.

K.V. de Fènpruuvers en C.V.C. De Snuupkes

Als eerste in het rijtje met Tilburgse carnavalskrakers het nummer dat je veel zult horen in de nabijheid van Prins Robert. Wij danken hiervoor K.V. de Fènpruuvers en C.V.C. De Snuupkes. Zij wonnen met het nummer ‘4 Daoge Bombezjoere’ het Blèrconcours.

CV De Jassen ft DJ Coenio

Ook dit jaar hebben CV de Jassen en DJ-Coenio de handen weer ineen geslagen. Zij hadden de eer om vorig jaar hun nummer: ‘Mag ik vanavond op je WiFi‘ in vele kroegen te horen. Dit is al de derde carnavalsplaat die CV De Jassen uitbrengt. De lat wordt ieder jaar hoger gelegd wat leidt tot hoge verwachtingen bij onze fans.

CV Èffederèùt ft Carl van Heeswijk

Het nummer 4 Daogen is in samenwerking met ‘De Bompa’ van de vereniging bedacht. De 26 nachtburgemeesters maken in hun opvallende geruite pakken met veel bombarie op vele evenementen in Tilburg en omstreken hun entree. Je kunt deze artiesten van niveau traditiegetrouw op zondagmorgen met carnaval (ruim voor D’n Opstoet) met broodjes en Schrobbelèr, de bodem voor een gezellige dag bij Café De Slijterij leggen.

CV Veul Gère

Carnavalsvereniging Veul Gère brengt voor de tweede keer een single uit met Ferry van de Zaande. Met de opvolger van De Grozzie van Mèn Buurvrouw, het populaire carnavalsnummer van vorig jaar, Speciaole Friekendèl gaan ze weer proberen carnavallend Nederland te veroveren.

Koos Matroos

Deze feestmatrozen hebben al ruime ervaring als MC, zanger en/of feest DJ. Het viertal liep al jaren rond met het idee om carnavalsmuziek te gaan maken op basis van de muziek uit de jaren ’90. Nu hebben de heren dan eindelijk de daad bij het woord gevoegd met ‘Koos Matroos (Altijd Carnaval)

Johnny Purple

Niet geheel Tilburgs maar toch mag ie mee doen. De paarse knakker uit Ballefruttersgat. Wie kent hem nou niet van zijn nummers: ‘Een geit in ’t Café’ of ‘Op m’n gemak in mijn nieuw huispak’. Hij heeft dit jaar weer een potentiële hit in de pocket met ‘Porseleinen Pony‘.

Lamme Frans

Ook deze carnaval trekt Lamme Frans heel zuidelijk Nederland weer door om met zijn inmiddels opgebouwde repertoire iedere kroeg op z’n kop te zetten. Met een kneiter als ‘Wakker met een biertje’ is een feestje bouwen niet meer moeilijk: een kind kan de was doen!

Meneer Jim

Getipt aan de redactie: Beginnend feestartiest Meneer Jim heeft er al zin in! Voor dit jaar heeft hij een ‘vet lied’ gemaakt. Valt die ook bij jullie in de smaak? 😉

DJ Rick en Stayfan

Iedereen heeft het wel eens! Zo’n avond dat je even lekker flink doorhaalt, maar van de avond ervoor nog maar weinig weet… Die ervaring wordt nu dus onder muziek gebracht door DJ Rick en Stayan met ‘Bezopen’!

Aad en Maat

Deze twee vrienden hebben besloten verder te gaan met het draaien en daarom hebben de DJ’s besloten hun zangcarrière af te sluiten met een knaller. Wat vinden jullie er van?!

Duo Toe Maar en CV De Zotte Zwanen 

Een Metertje Bier is de titel die de singel draagt. “Hey Kastelein we hebben dorst dus nog een metertje bier” dat galmt door het hele nummer en dat werkt aanstekelijk. Wat vinden jullie? “Ik heb dorst dus nog een metertje bier, een metertje bier…”

https://www.youtube.com/watch?v=CcSqQcy9VPE

Peter Loree, René Verkerk, Tommy Santo & De Radio 10 Ochtendcrew

Een hele mond vol, en dat zijn pas de artiesten. Waar zijn die toeters en bellen, zo luidt de titel van de carnavalshit. Wa denkte gullie? Ist wa? voor het carnaval?

https://www.youtube.com/watch?v=7KPzkobpNkI

Johnny Purple & DJ Martijn

Onze vrolijke paarse vriend heeft samen met zijn maat DJ Martijn een knaller gemaakt. Hoe erg bloos jij in je Lederhose?

Willy & Hans

Deze carnaval is een nieuw gelegenheids duo geboren. Willy Blanco en Hans Jagers slaan de handen ineen voor hun single “Kom, laat je nu maar gaan”

https://www.youtube.com/watch?v=s-T2i2ZHUdc

Frank Smeekens ft. Café D’n Brands

Carnavalskraker van Frank Smeekens en CV Fiske te zat uit Goirle. Zij doen dit jaar ook een greep voor het beste carnavalsnummer! like of geen like?

Benno van Vugt

Al jaren koestert Benno van Vugt uit Tilburg de wens om een eigen single te maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Luister snel naar deze hit!

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!