Nieuws

elf elf
Let op! Dit artikel is al 560 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Carnavalsseizoen gaat vandaag van start tijdens Elf-Elf

Hoewel er hier en daar al wat officieuze carnavalsborrels werden georganiseerd, start het carnavalsseizoen vandaag officieel tijdens Elf-Elf op het Willemsplein. Tilburg wordt weer omgedoopt tot Kruikenstad en dat wordt uiteraard uitgebreid gevierd in de Tilburgse binnenstad.

De viering van Elf-Elf is een bijzondere dit jaar. Het evenement vindt namelijk voor de laatste keer plaats op de huidige locatie. Extra fijn: de ‘elfde van de elfde’ valt dit jaar op een vrijdag. Snipperdagen opnemen is dus voor de meesten niet nodig.

Elf-Elf op het Willemsplein

Tijdens Elf-Elf wordt de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg bekend gemaakt. Verder kun je genieten van optredens van Pater Moeskroen, Fiske te Zat met Frank Smeekes, Bart Schuermans, dj P@ en de winnaar van blèren 2016. Het terrein gaat vrijdag om 19:30 uur open en de officiële festiviteiten duren tot 01:00 uur.

Het motto van carnaval in Kruikenstad is dit jaar ‘goed ingezipt is half geschoore’. In andere woorden: ‘een goed begin is het halve werk’. En om goed te beginnen heb jij uiteraard een toegangsbewijs voor het evenement nodig. Toegangsbewijzen voor de officiële start van het carnavalsseizoen zijn te koop bij Café Stoffel en Klein Café Van Horen Zeggen. Je kunt de toegangsbewijzen tot en met aanstaande vrijdag voor €3,50 kopen.

De kroeg in

Na het officiële programma kun je uiteraard nog één van de kruikenkroegen induiken. Zo profiteer je bij Skihut Tilburg van verschillende voordelige drankacties.  Ook bij Klein Café Van Horen Zeggen gaat het feest tot in de kleine uurtjes door. Verder organiseren ze bij de Lollipop een ‘Elfde van de Elfde bal‘, gooit De Boekanier uiteraard haar deuren open en organiseert Feestcafé de Prins een afterparty.

Sfeerimpressie

Ben jij benieuwd naar een sfeerimpressie van Elf-Elf op het Willemsplein? Bekijk dan het fotoalbum dat fotograaf Corné Hannink in 2015 maakte of onderstaande sfeerimpressie. Uiteraard is Corné er ook aanstaande vrijdag bij om foto’s te maken.

 

Reageer op dit bericht