Nieuws

carnavalskrakers
Let op! Dit artikel is al 424 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Carnavalsstichting Tilburg: ‘Geen openbare carnavalsevenementen, denken na over alternatieven’

Vanwege het coronavirus kunnen we dit jaar niet genieten van openbare carnavalsevenementen. Wel wordt gekeken naar alternatieven om het groen-oranje vuur toch te laten branden tijdens komend carnavalsseizoen. Dat maakt Carnavalsstichting Tilburg zojuist bekend. 

Foto: carnaval in Kruikenstad voor de coronacrisis

In het bericht van de stichting valt het volgende te lezen: “Dit jaar organiseert de Carnavalsstichting Tilburg geen openbare evenementen. Dat betekent dat feesten als d’n Opstoet en Kruikenstad in Koor niet doorgaan. Het groen-oranje gevoel zit echter in de harten en zielen van álle Kruiken en Kruikinnen, dus gaat Carnaval in Kruikenstad altijd door! We gaan carnaval misschien niet vieren zoals gewend, maar we doen er alles aan om het door iedereen te laten beleven. Ook nu pakken we de problemen en uitdagingen samen aan. We steunen elkaar en maken er samen het beste van. Onze gezamenlijke gezondheid staat daarbij altijd voorop.”

Reactie voorzitter Carnavalsstichting Tilburg

Patrick Dewez, Voorzitter Carnavalsstichting Tilburg: “Carnaval is het feest van verbroedering, verbinding en naastenliefde. We feesten, lachen, drinken en huilen samen, óók, of misschien wel juist, in deze moeilijke coronatijd. Laten we ook dit jaar troost bieden en verbinding zoeken, ook zonder de feesten en ontmoeting waar iedereen zo naar verlangt.”.

Carnavalsstichting Tilburg windt er geen doekjes om: “Er zijn géén openbare evenementen in Kruikenstad dit seizoen. We maken het niet mooier dan het is. De vele vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg denken na over alternatieven. Het eerste evenement is ‘Elf-Elf’, wat wordt uitgezonden via een livestream. Op die manier geven we het groen-oranje vlammetje zuurstof en laten we het vuur in Kruikenstad branden.”