Nieuws

Posterwedstrijd
Let op! Dit artikel is al 197 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CAST zoekt visuele talenten voor de posterwedstrijd: De Ideale Buurt Maken We Samen

Visuele talenten met een frisse blik op de omgeving worden opgeroepen om mee te doen aan posterwedstrijd De Ideale Buurt Maken We Samen. CAST, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg schrijft deze posterwedstrijd uit om ontwikkelingen rondom duurzaamheid en wijkvernieuwing voor een breed publiek toegankelijk en tastbaar te maken. Ze geloven dat de verbeeldingskracht van kunstenaars en ontwerpers positieve energie bij mensen los kan maken.

Foto: Lex Hildenbrant, Tom van Tuijn Stedenbouw en FAAM architects.

Oproep voor visueel visionairs

Iedereen met visuele talenten wordt opgeroepen om mee te doen. CAST is nieuwsgierig naar een diversiteit aan creatieve invalshoeken. Ze zijn op zoek naar toegankelijke, aanstekelijke frisse creatieve visualisaties die inspireren en tot de verbeelding spreken. Ben je kunstenaar, ontwerper, student aan een creatieve opleiding, professional in architectuur en stedenbouw, of gewoon een bewoner met een visueel talent of een goed idee? Dan zoeken zij jou!

Visualisatie van: ‘De Ideale Buurt Maken We Samen’

Hoe ziet nieuwe energie in de wijk eruit? Hoe verbeeld je de ideale buurt? Het ontwerp afgebeeld op A2 posterformaat mag zowel een surrealistisch, fictief droom- of toekomstbeeld zijn, een realistisch ontwerp, een collage van beelden, evenals een abstract ontwerp. Een visualisatie die nieuwsgierig maakt en aanzet tot positieve energie, duurzame betrokkenheid en actie voor de ontwikkeling van je buurt.

Posterwedstrijd

Drie winnaars worden door een jury geselecteerd en ontvangen voor hun ontwerp een prijs van €500,-. De drie winnende posters worden vanaf maart middels een intensieve campagne verspreid via de (online) kanalen van CAST én Marketing Tilburg. Daarnaast zullen de posters in de straten van Tilburg te zien zijn om bewoners te inspireren. Deze postercampagne zal het startschot zijn van de inhoudelijke programmalijn Stad vol Energie, waarmee CAST in 2021 actief aan de slag gaat.

Praktische Info

Dus ben jij het visuele talent dat graag mee zou willen doen aan de posterwedstrijd? Meld jezelf dan voor 31 januari 2021 aan. Dit kan door te mailen naar Claudia Aarts. Mocht je nog vragen hebben over de wedstrijd kun je deze ook aan haar stellen. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

CASTatelier Stad vol Energie

De komende jaren zullen in heel Nederland grootschalige verbouwingen plaats gaan vinden. Om zo hele wijken van het gas af te krijgen, huizen beter te isoleren en aan te sluiten op nieuwe vormen van energie. Deze grote verbouwing is tevens een grote kans om de kwaliteit van leven in bestaande wijken te versterken en verbeteren. Gedurende het hele jaar 2021 zal CAST diverse activiteiten organiseren rondom de woningopgave, duurzaamheid, vergroening, intensivering en wijkvernieuwing. De postercampagne heeft als doel om de drempel bij bewoners en ondernemers te verlagen. Om zo de onderlinge betrokkenheid te vergroten en om ruimtelijke opgaven aan sociale opgaven te verbinden. Hiervoor is bewustwording en een breed gesprek nodig. De posters zullen een visueel middel zijn om het brede publiek aan te kunnen spreken. Voor meer informatie kun je terecht op de website van CAST online.