Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2273 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Challenge accepted: De 13 van Tilburg (column)

Door Amy Villevoije

Volgens mij was het rond kerstmis dat vriendlief me vertelde dat Rondje Tilburg een eenmalige unieke afstand van 13km zou toevoegen aan het programma van 2013.

Mijn eerste reactie luidde: ik doe in 2014 wel mee. De woorden 'eenmalig' en 'uniek' hadden nog geen indruk gemaakt. Ik ben een sucker voor eenmalige, unieke, 'limited editions'. De inhoud van mijn kledingkast is in twee categorieën te verdelen 1: sample sale, uitverkoop en iedere andere vorm van korting of 2: 'limited editions'. Nu zit er in die laatste categorie nog niet heel veel, maar wat er toe behoort is met veel passie, doorzettingsvermogen en toewijding veroverd.

Terug naar mijn verhaal: de 13 van Tilburg. Uniek en eenmalig in 2013. 13 km hardlopen over de ringbanen van Tilburg. Hier had ik dus wel oren naar.  Ik ben wel sportief ja, Body Pump, Body Combat, Spinning, ik draai er mijn hand niet voor om. Duursport? Hardlopen? Ik kon op dat moment nog geen 2 km achter elkaar hardlopen.

Naast dat ik enorm van 'limited editions' hou, hou ik ook van uitdagingen. Zeg mij niet dat ik iets niet kan, want dan probeer ik het gelijk. Vriendlief maakt hier dankbaar gebruik van: “Denk je dat je in mei 13km kunt lopen?” Uhhh ja, natuurlijk! Challenge accepted!
Zo geschiedde het. Ik schreef me in, hoopte op een zachte winter en zou enorm veel gaan trainen.
Fout: het werd een koude, gladde, winterse winter. Ik liep hooguit twee keer per maand, zeer wisselende afstanden. Half maart begon ik een beetje te panikeren. Er waren dagen bij dat ik nog maar 3,5 km liep, hoe moest ik nu ooit die 13 km gaan redden in mei?

Inmiddels staat Rondje Tilburg voor de deur. Letterlijk. Op basis van doorzettingsvermogen (is het shopping voor die 'limited editions' toch nog ergens goed voor) heb ik nu die 13 km ruimschoots aangetikt. Al is de voorbereiding helemaal niet gelopen zoals ik gepland had, denk ik dat het goed gaat komen. Op 5 mei ga ik ervoor om die 13 km uit te lopen. Mijn gelopen tijd maakt me niets uit. Al ben ik de laatste voor de veegwagen. Want ook deze 'limited edition' moet toegevoegd worden aan mijn collectie. Met passie, doorzettingsvermogen en toewijding.

 

Reageer op dit bericht