Nieuws

Dries Michels
Let op! Dit artikel is al 776 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Chocolatier Friandries opent pop-upstore in Willem II-straat

De experimentele chocolatier Friandries opent een pop-upstore aan de Willem II-straat. Vanaf woensdag 6 december is de tijdelijke winkel geopend voor het publiek. Oprichter Dries Michels presenteert er zijn handgemaakte producten met bijzondere smaken: “Wat ik wil overbrengen, is een frisse kijk op chocolade.”

foto’s: Janneke Konings

Michels is gespecialiseerd kok. Na voor verschillende restaurants gewerkt te hebben, richtte hij in 2015 Friandries op. De naam is afgeleid van ‘friandrises’, het Franse woord voor ‘lekkers bij de koffie’. Als kok heeft hij een specifieke visie op chocolade. “De chocolademarkt is een traditionele markt. Daar wil ik verandering in brengen. Mijn doel is om mensen te verrassen met een frisse kijk op chocolade. Alles is handgemaakt, met verse ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen.”

friandries

Onverwachte smaakcombinaties

Met onverwachte smaakcombinaties onderscheidt Friandries zich van andere chocolatiers. “Geliefde smaken op dit moment zijn bijvoorbeeld passievrucht-marshmellow, mandarijn-tijm en blauwe bes-balsamico,” zegt Michels’ collega Sep van Hannen. “We willen iedereen uitnodigen om iets lekkers te komen proeven in de pop-upstore. Je kunt hier originele cadeautjes vinden voor de feestdagen, maar natuurlijk ook voor jezelf.”

Verschillende winacties

Als Tilburger is Michels er trots op om in zijn eigen stad een pop-upstore te openen. Het volledige assortiment van Friandries is er te verkrijgen: van bonbons en chocoladetruffels tot een speciale Tilburgse chocoladereep. Met verschillende acties zijn er prijzen te winnen, waaronder een bijzonder verwenpakket en een workshop chocolade maken.

In januari wordt de pop-upstore gesloten en verbouwd. Naast winkel wordt het pand dan ook een volwaardig chocolade-atelier. Dries Michels is dit najaar te zien in De Chocolade Show op RTL4. Eerder dit jaar haalde hij ook het landelijke nieuws, toen hij samen met patissier Paul van Riel de speciale Koningsdagbonbon ontwikkelde.

Reageer op dit bericht