Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1264 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CitySauna heropent in oktober na grote verbouwing

Wateroverlast, plafondplaten die naar beneden kwamen: CitySauna heeft een zware tijd achter de rug. Ze zijn druk bezig met het herstellen en verbeteren van de ruimte zodat iedereen in oktober weer ontspannen uit de kleren kan. Sanne van Dongen, floormanager van CitySauna, leidde ons rond tussen de bouwvakkers en gaf ondertussen een update over de verbouwing.

Foto: Kiki Dröge

Elke zomer gaat CitySauna twee maanden dicht. Deze zomer gooide de verbouwing van parkeergarage Heuvelpoort erboven roet in het eten, of beter gezegd, water. “We zijn een sauna dus een beetje water kunnen we wel hebben. Helaas viel het op de verkeerde plekken. Vervolgens veranderde het zwembad in een golfzwembad door de trillingen van de werkzaamheden erboven. Toen de waterstroompjes langs de muren veranderden in watervallen besloten we een maand eerder dicht te gaan,” zegt Sanne.

Nieuwe entree en luxer

Ze hoopt dat de vaste gasten terugkomen want ze zijn pas een paar jaar open. “Voor het publiek zijn we straks in ieder geval makkelijker te vinden. Vóór de verbouwing moest je eerst de Heuvelpoort inlopen om ons te vinden, mensen noemden ons spottend ‘waarzitiesauna’. In oktober hebben we gelukkig een eigen ingang aan de Heuvel.”

De toekomstige bezoekers kunnen meer luxe verwachten. “De nieuwe versie is luxer: betere ligbedden, meer sfeer, meer rustgevende kleuren in de horecalounge en over het algemeen krijgt alles een strakker uiterlijk. Ook is een van de kleedkamers vergroot en komt Tilburgmassage in een extra grote ruimte.

turksbad2

Openingsactie: opgietsessies en mok met kruidige thee

De vroege vogels kunnen genieten van mooie acties. Het openingsweekend zijn er meerdere opgietsessies door saunameesters uit verschillende sauna’s in Nederland. Ook bieden ze het openingsweekend gratis een mok met saunagrog (kruidige thee) aan.

Mooie combinatie van hotelgasten en mensen van buitenaf

CitySauna is voor iedereen toegankelijk. “Wij zijn een van de weinige sauna’s waar je een combinatie ziet van hotelgasten en mensen van buitenaf. Dat leidt tot mooie gesprekken tussen onbekenden. De gesprekken zijn puur en heel open, misschien wel doordat mensen naakt zijn.” Voor degenen die het adamskostuum niet aandurven, is de ‘badkledingdag’ in het leven geroepen: op woensdag mag je met je zwemoutfit de sauna betreden. “Die dag zien we veel jonge mensen in de sauna.”

Na de verbouwing kunnen de hotelgasten nog steeds in badjas vanaf hun kamer naar de sauna met de lift. Bij Sanne kriebelt het nu al: “ Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Het eindresultaat mag er wezen.” Voor het aanbod en de laatste updates kun je hun Facebookpagina of de website bekijken. Vergeet ook niet even mee te doen aan de prijsvraag, je kunt namelijk 4 x 2 entreekaarten winnen voor het vernieuwde CitySauna!

Reageer op dit bericht