Nieuws

CitySauna
Let op! Dit artikel is al 1848 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CitySauna opent na zomersluiting

Een heerlijk stukje rust midden in het centrum van Tilburg? Dat is er! Dinsdag 1 september opent CitySauna opnieuw in de Heuvelpoort. Wij spraken Floormanager Sanne van Dongen (27). Lees snel verder.

Bloed, zweet en tranen

Dat heeft het Sanne gekost om van CitySauna een succes te maken. Twee weken voordat CitySauna in januari 2014 open ging, kwam Sanne er in dienst. Sanne is opgeleid als schoonheidsspecialiste en ging na haar opleiding aan de slag in de horeca van Oosterhout. Vanuit de horeca ging Sanne werken bij Sauna Beauty Resort Devarana in ‘s-Hertogenbosch. Hierna maakte ze een carrièreswitch in de richting van de marketing.

De marketing was helemaal niks voor haar en vanuit daar kwam ze bij CitySauna in Tilburg terecht waar ze het erg naar haar zin heeft. ”We zijn nu twee maanden gesloten vanwege de zomer en ik kan niet wachten om weer open te gaan. In de zomerperiode hebben we leuke dingen gedaan zoals de pop-up bar tijdens de Tilburgse kermis in samenwerking met Cocktail-lab. Toch blijft de sauna echt mijn ding. Wanneer gasten de sauna bezoeken voelt het alsof ze bij ons op visite komen”, vertelt Sanne. City-Sauna_20140131_0529

Steeds bekender in Tilburg

CitySauna begint volgens Sanne steeds meer vorm te krijgen. ”Het wordt drukker, we hebben steeds meer vaste gasten en het wordt bekender in Tilburg”. Toch heeft de regio Tilburg met grote sauna’s en spa’s geduchte concurrentie voor CitySauna. ”We zijn goedkoper, hebben dezelfde faciliteiten en zijn intiem en gemoedelijk. Mensen voelen zich thuis in onze sauna en daar ligt denk ik onze kracht”, meent Sanne.

”We hebben alle faciliteiten. Een zwembad, whirlpool, verschillende saunacabines, stoombaden, een lounge en volledige horecagelegenheid”, aldus Sanne. Daarnaast speelt CitySauna in op beleving en opgietingen.

City-Sauna_20140128_0276

”Zo is de woensdag bij ons de badkledingdag en mag je enkel met badkleding naar binnen. Ook verzorgen wij bijna dagelijks speciale opgietingen en komen er regelmatig saunameesters van andere saunalocaties langs om de opgietingen te verzorgen”, zegt Sanne.

In het gesprek vertelt Sanne dat ze heeft gelezen dat slechts 18% van de Nederlandse bevolking weleens een sauna bezoekt. Wat voor mensen zijn dit dat? ”Het publiek is eigenlijk heel breed”, zegt Sanne. Sanne vertelt dat de badkledingdag op woensdag een uitzondering op de regel is. Dan is het publiek relatief jong. ”Groepjes studenten van Fontys komen op woensdag regelmatig relaxen bij ons in de sauna”.

Veranderingen

Vergeleken met de vorige seizoenen die CitySauna open is geweest zijn er een aantal veranderingen. Zo gaat er gestart worden aan de bouw van de definitieve ingang welke zich gaat bevinden op de locatie van de voormalige ingang van de Heuvelpoort passage aan de kant van de Heuvel. Ook zijn er een aantal nieuwe gezichten te bewonderen en is het team uitgebreid.

De ingang deelt CitySauna samen met Basic Fit, FysioFit en mogelijk een extra partij waarvan Sanne de naam nog niet wil verklappen. “Dat gedeelte van de Heuvelpoort gaan we vooral insteken op Sport, Health & Beauty. Meer kan ik er nog niet over zeggen”, zegt Sanne.

Ook nieuw bij CitySauna: in samenwerking met TilburgMassage worden vanaf dit seizoen massages gegeven in de sauna. Een klein stukje van het horecagedeelte maakt plaats voor een massageruimte.

Voor ieder wat wils

Eerder las je al dat CitySauna goedkoper is dan de concurrentie. Maar wat kost een bezoekje aan CitySauna dan? ”Voor €9,95 kun je een hele dag bij ons genieten. Daarnaast hebben we een tien baden kaart voor €75,-. Voor bezoekers van Basic-Fit kost deze tien baden kaart tijdelijk slechts  €60,- en gasten van het Mercure Hotel kunnen tegen reductie, of in het geval van een privilege kamer zelfs gratis, gebruik maken van onze faciliteiten ”, legt Sanne uit.

Openingstijden

De sauna is vanaf dinsdag dagelijks tot 23.00 uur geopend. Doordeweeks gaat CitySauna om 16.00 uur open. In het weekend kun je vanaf 13.00 uur terecht voor een ontspannen dagje uit.

Reageer op dit bericht