Nieuws

club smederij
Let op! Dit artikel is al 443 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Club Smederij viert vijfjarig bestaan met feestweek

Club Smederij kijkt terug op vijf succesvolle jaren in de Spoorzone van de stad. In 2014 zag de Club Smederij het daglicht, “De Spoorzone was in die tijd nog een onontgonnen gebied,” vertelt initiatiefnemer Erwin Schellekens, “Wij zagen een mooie mogelijkheid om het nachtleven van Tilburg daar te verrijken.”

Binnen de industriële muren van de voormalige NS machinekamer, waar onderhoud aan de treinen werd gepleegd, ontstond een rauwe nachtclub waar destijds sporadisch clubnachten konden ontstaan. “Voorzichtig organiseerden we hier de eerste feestjes, vaak samen met lokale creatievelingen zoals Joep van Gorp (eigenaar Aus Berlin en het brein achter Doloris) en André Martins van Impload.” Door de jaren heen werd er gebouwd aan een vast team, beter geluid en vooral meer clubnachten.

Populaire feestjes van Club Smederij

In de afgelopen jaren zijn vele populaire feestjes en concepten bij Club Smederij ontstaan of opgegroeid. “Daisy verkoopt nu meerdere keren per jaar de Koepelhal uit maar zij zijn bij ons begonnen. Ook zijn mooie, diepgaande en kwalitatieve avonden als Impload en Suburban Disco, die techno- en housefeesten organiseren, bij Club Smederij op de houten vloer van start gegaan. Dat vinden we heel mooi”.

Nachtleven voor Tilburg

In de afgelopen vijf jaar kon de Tilburgse nachtbraker naar feestjes als Rewind, Vroeg Pieken, Bug A Boo, Daisy, 80’s Verantwoord en nog veel meer house, techno, disco en hiphop feestjes. Soms druk, soms uitverkocht, soms met een gezellig groepje liefhebbers. “Maar altijd in een fijne, warme omgeving. Hier komen alleen maar lieve mensen”, aldus marketeer Niek Nellen. “Een clubnacht in Club Smederij hoort een plek te zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, jong, oud, lelijk, knap, homo, superhomo, hetero. Iedereen moet zich hier fijn kunnen voelen. Daar doen we het voor, een mooi nachtleven voor Tilburg, voor iedereen.”

Niet alleen clubnachten

“We kijken echter verder dan alleen clubnachten, we vinden het belangrijk dat Club Smederij een ontmoetingsplek kan zijn voor mensen die niet tot diep in de nacht willen stappen: zo organiseren we bingoavonden (die telkens binnen een paar uur uitverkopen) hebben we begin dit jaar een sick trefbal toernooi georganiseerd en gaan we binnenkort met een aantal leerlingen van Fontys Hogeschool voor Journalistiek een Weerwolven van Wakkerdam toernooi organiseren”.

De feestweek

In de feestweek organiseert Club Smederij ook voor de eerste keer ‘Het School’ een avond waar docenten uit Tilburg les gaan geven aan club bezoekers. Een avond met bier, gezelligheid en lesjes natuurkunde en geschiedenis. “De bezoekers mogen op het eind van de avond zelfs een eindexamen doen om te slagen. Met deze avonden laten we aan Tilburg zien dat we meer zijn dan een nachtclub, en het is vooral mega leuk om zulke dingen te doen”.

Tijdens de feestweek presenteert Club Smederij verder een aantal van haar paradepaardjes zoals Smederij Cinema, een filmavond in samenwerking met Pop Up Cinema, waar bijzondere documentaires worden vertoond, en de nieuwe clubnacht Club Vuur waarbij gerenommeerd dj Carlos Valdes komt draaien. De officiële feestavond is op donderdag 28 maart waar o.a. Team Disco Snolly een uitgebreide feestavond komt draaien.

En de toekomst? “We zitten hier nu 5 jaar en als het aan ons ligt blijven we hier voor altijd. We houden van Tilburg.”

Programma van de feestweek

  • Maandag 25 maart: Smederij CInema – KIKI
  • Dinsdag 26 maart: Het School
  • Woensdag 27 maart: rustdag (geen programma)
  • Donderdag 28 maart: De Club Show | 5 jaar Club Smederij
  • Vrijdag 29 maart: Club Vuur w/ Carlos Valdes
  • Zaterdag 30 maart: BUG A BOO – Caribbean Vibes
  • Zondag 31 maart: Knotsgekke BINGO Show (Uitverkocht)

Reageer op dit bericht