Collecteweek 2014 Rode Kruis in Tilburg van start

Bijna 30.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 15 tot en met 21 juni door het hele land. Op 15 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. 

Ook in Tilburg  en omgeving gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte gaat naar activiteiten van het Rode Kruis Tilburg.  Naar ouderen die via de Contactcirkel [https://www.rodekruis.nl/actueel/nieuws/rode-kruis-breidt-hulpverlening-voor-kwetsbare-ouderen-uit] elke dag even contact met elkaar hebben. Naar mensen die begeleiding nodig hebben tijdens het zwemmen. Naar onze Eerste Hulpvrijwilligers om hen goed getraind te houden. 

Mobiel collecteren
Geen contant geld in huis? U kunt ook via SMS een éénmalige gift van 2 euro aan het Rode Kruis overmaken. Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen kan dat doen door Rode Kruis te sms-en naar 4333. 

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een verzorgingshuis,  een ongeval bij de Nijmeegse Vierdaagse, een tyfoon op de Filipijnen of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. 

Voorbereid op noodsituatie
We bereiden mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zoveel mogelijk mensen EHBO-kennis en -vaardigheden bij te brengen via cursussen en EHBO- app. En door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood.

Rode Kruis Tilburg werkt in Berkel-Enschot, Gilze, Rijen, Riel, Tilburg en Udenhout.

Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/tilburg