Concert “Verraderlijke Vrouwen”

Op zondagmiddag 27 oktober en op  zaterdagavond 16 november geeft het Tilburgs Vrouwenkamerkoor Cantilare o.l.v. Herma Timmer een concert met als thema “Verraderlijke Vrouwen”. Het kamerkoor neemt het publiek mee naar de betoverende wereld van bosnimfen, feeën, meerminnen, sirenen en heksen. Medewerking wordt verleend door sopraan/theatermaakster Lizet van Beek; accordeoniste Otine van Erp; pianiste Alison Black en filosofe Irmgard Busch.

Een hoogtepunt is de korte muziektheatervoorstelling door Lizet van Beek, La testa d’Ariadne.

Cantilare is steeds op zoek naar verrassend repertoire. In het concert Verraderlijke Vrouwen klinken de heksen uit Purcell’s Dido and Aeneas, het pittige Mulligatawny Macbeth van Govedas, Les Sirenes van Lili Boulanger en verder werken van Mendelssohn, Chaminade, Delibes en Pierné.

Irmgard Busch vertelt in enkele intermezzo’s over de achtergronden van het thema en de betekenis van symbolen en figuren die in zo veel kunstwerken al eeuwen een rol spelen. Heel talrijk zijn bijvoorbeeld vrouwelijke figuren die verleidelijk mooi zijn en gouden stemmen hebben, maar die onverwacht toeslaan en je levend kunnen verslinden.
De meeste mythen en verhalen zijn ontstaan in een cultuur waar mannelijke ervaringen, dromen en verlangens dominant zijn en de boventoon voeren. Dit maakt de vraag interessant: is er een samenhang tussen de fantasiefiguren en echte personen in onze werkelijkheid?

Datum, tijd, locatie:
Zondagmiddag 27 oktober om 15.00 uur in de Hilvaria Studio’s te Hilvarenbeek, Goirlesedijk 12-B  5081 ND Hilvarenbeek
Zaterdagavond 16 november om 20.00 uur in het Cenakel te Tilburg,
Cenakel 1  5022 KK Tilburg

Kaarten:
€12,50 incl. koffie/thee en programmaboekje.
Bestellen:
cantilaretilburg@gmail.com of tel. 06 28771275