Nieuws

Cursus
Let op! Dit artikel is al 753 dagen oud en wellicht niet meer relevant

ContourdeTwern biedt cursus voor hulp als sterven dichtbij is

In maart start de cursus van 6 dagdelen voor vrijwilligers in de terminale zorg. De cursus bereidt vrijwilligers voor om hulp te bieden aan mensen die de laatste fase van hun leven zijn ingegaan. 

Hulp, als sterven dichtbij is

Wanneer het einde van een leven nadert, is het fijn om thuis te kunnen zijn, in een vertrouwde omgeving. Thuis kan ook het verzorgingshuis of een instelling zijn. De zorg die dit voor de omgeving met zich mee brengt, kan zwaar zijn. Dan biedt een getrainde vrijwilliger uitkomst.

De vrijwilliger terminale zorg is bij de cliënt en verlicht op die manier even de last van de mantelzorger. Vrijwilligers hebben een signaalfunctie, zijn een luisterend oor en bieden een helpende hand bij eten/drinken en toiletgang. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener.

Cursus

VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) van ContourdeTwern organiseert de inzet van vrijwilligers. Zij vragen vrijwilligers 2 dagdelen (overdag of ‘s avonds) of twee nachten per week beschikbaar te zijn. Het rooster wordt in overleg opgesteld. Er geldt een onkostenvergoeding.

Kandidaten voor deze functie moeten passen in het enthousiaste en betrokken team VPTZ. Een warme, zelfstandige persoonlijkheid en een flexibele instelling zijn belangrijk. Ervaring in de zorg is niet vereist. ContourdeTwern beschikt over een grote expertise om vrijwilligers hierin op te leiden en te begeleiden.

In februari 2017 zijn de selectiegesprekken. In maart volgt de introductiecursus van zes bijeenkomsten, waarna van beide kanten wordt gekeken of inzet als vrijwilliger VPTZ daadwerkelijk start.

De hele maand februari kun je je hiervoor aanmelden: bel 013 549 86 46 of e-mail VPTZ@contourdetwern.nl.

Reageer op dit bericht