Nieuws

MVO
Let op! Dit artikel is al 764 dagen oud en wellicht niet meer relevant

ContourdeTwern en Gemeente Tilburg slaan handen ineen voor MVO

De gemeente Tilburg stimuleert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In dit kader organiseert partner ContourdeTwern tweemaal een MVO-bijeenkomst, waarin bezoekers kort maar krachtig worden geïnformeerd over de MVO-evenementen Beursvloer Tilburg en Fairduurzamen. Beide zijn gericht op het (verder) verduurzamen van organisaties.

De bijeenkomsten vinden op maandag 17 juni en woensdag 26 juni van 9.00 uur tot 10.30 uur plaats bij ContourdeTwern, Spoorlaan 444 te Tilburg en zijn speciaal bedoeld voor het Tilburgse bedrijfsleven. Geïnteresseerden kunnen zelf bepalen wanneer aan te sluiten, maar let op: vooraf aanmelden is vereist.

Beursvloer Tilburg

Het eerste evenement ‘Beursvloer Tilburg’ brengt vraag en aanbod tussen ondernemingen en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Tilburgse ondernemingen worden uitgenodigd om in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid gratis hun producten en/of diensten aan Tilburgse maatschappelijke organisaties aan te bieden. Deze doen op hun beurt een tegenprestatie. Wat de één biedt, is voor de ander zeer gewenst. Dit jaar vindt het evenement plaats op dinsdag 8 oktober in het Koning Willem II stadion. Deelname is kosteloos. Meer informatie wordt gedeeld tijdens de bijeenkomst of kan gevonden worden op www.beursvloertilburg.nl.

De editie van vorig jaar was een groot succes. Tweehonderd bedrijven en organisaties realiseerden een fictieve omzet van 1 miljoen euro in anderhalf uur tijd.

Fairduurzamen

Switch (onderdeel van ContourdeTwern) biedt midden- en kleinbedrijven en maatschappelijke organisaties kosteloos een uniek programma om actief stappen te zetten richting (verder) verduurzamen en betekenisvol ondernemen. Dit in nauwe samenwerking met het Ondernemingscentrum van Avans Hogeschool. Onderdeel van het programma is onder andere een interessante lezing naast het krijgen van concrete maatwerktips over hoe te fairduurzamen. Het uiteindelijke doel van het programma is bedrijven en organisaties met duurzame ambities te verbinden, kennis te delen en de eventuele inzet van expertise voor next steps te bepalen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Albert Rusch, Intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, van ContourdeTwern, bereikbaar via albertrusch@contourdetwern.nl of 013 583 99 99.

Reageer op dit bericht