De Belastinghulp van KBO Tilburg is ook dit jaar weer een groot succes. Vrijwilligers hielpen samen met ContourdeTwern al vele Tilburgers met het invullen van de belastingaangifte over 2016. Tot en met 30 april aanstaande kunnen leden van de ouderenbonden en alle gepensioneerden die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben nog een afspraak maken. Vanaf maandag 17 april kan dat alleen nog via het AdviesPunt van ContourdeTwern: 013 549 86 46.

Vrijwillige belastingconsulenten

Vrijwilligers van de ouderenbonden vullen de aangiften in. Zij hebben allemaal een instructie gehad en worden elk jaar bijgeschoold. Je kan er dus op rekenen dat ze goed op de hoogte zijn van mogelijke aftrekposten en dergelijken. De eindverantwoordelijkheid over de aangifte blijft wel altijd bij jezelf. Meld je aan voor de Belastinghulp door op onderstaande momenten te bellen met het afsprakenbureau in jouw wijk. Je spreekt dan ook af of je naar het wijkcentrum komt of dat de vrijwilliger naar jou thuis komt.

Belastinghulp

Als inkomensgrens geldt 35.000 euro voor een alleenstaande en 50.000 euro voor gehuwden/samenwonenden. Aangifte doen en eventueel geld terugvragen kan ook voor de vier jaren vóór 2016.

Een afspraak kan alleen worden gemaakt als je in het bezit bent van een machtigingscode. Die kan je aanvragen bij de Belastingdienst: 088 123 65 55.

Neem bij de afspraak alle benodigde papieren mee, zoals de machtigingscode, de  jaaropgave(n) van het inkomen, bankafschriften, bonnen van medicijnen en toekenningen van zorg- en huurtoeslag. Dan kan de aanvraag meteen worden verstuurd. Ook is dan duidelijk of de Belastingdienst geld terugbetaalt. Het belastingspreekuur in een wijkcentrum kost 6 euro per aangifte, als bijdrage in de kosten voor de vrijwilligers. Als je aan huis gebonden bent, kan ook een huisbezoek worden gepland. Dat kost 12 euro.