Nieuws

dag van de mantelzorg
Let op! Dit artikel is al 286 dagen oud en wellicht niet meer relevant

ContourdeTwern zet Tilburgse mantelzorgers in het zonnetje

10 november is de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden rond die dag activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. ContourdeTwern vindt goede ondersteuning van mantelzorgers enorm belangrijk. De welzijnsorganisatie besteedt in Tilburg dan ook een hele week (5 tot 10 november) extra aandacht aan dit thema.

Vaak gaat alle aandacht uit naar diegene die zorg krijgt. Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend dat zij de zorg op zich nemen en herkennen zich ook niet in de term mantelzorger. Directeur/bestuurder Gon Mevis sluit zich echter aan bij het landelijke thema van dit jaar: mantelzorg mag naam hebben. “De inzet van mantelzorgers is zo ontzettend waardevol. Mantelzorgers zorgen ervoor dat een ander zo lang mogelijk zelfstandig blijft.”

Dag van de Mantelzorg

In de hele gemeente Tilburg worden mantelzorgers daarom komende week extra in het zonnetje gezet. Mevis: “Samen met andere organisaties en instellingen organiseren we tal van leuke activiteiten zoals verwenochtenden, workshops en etentjes. We spreken dan onze waardering voor de mantelzorgers uit. Ook informeren we zo veel mogelijk mensen over wat het betekent om mantelzorger te zijn. En hoe mensen mantelzorgers kunnen ondersteunen, zodat ze er niet alleen voor staan.”

Op www.contourdetwern.nl/mantelzorg zie je welke activiteiten ContourdeTwern in de Tilburgse Week van de Mantelzorg organiseert. Ook vind je er informatie over de ondersteuning die je als mantelzorger kunt krijgen en kun je er de mantelzorgscan invullen, om jouw risico op overbelasting te meten.

Reageer op dit bericht