Nieuws

Creators Movement
Let op! Dit artikel is al 420 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Creators Movement BANK15 tijdens Affordable Art Fair Amsterdam

BANK15 presenteert in samenwerking met de Gemeente Tilburg de Creators Movement tijdens Affordable Art Fair. Samen investeren zij in de toekomst van de stad en haar nieuwe makers.

Vier verschillende kunstenaars uit makersstad Tilburg verenigen zich en combineren hun stijlen tijdens een live art performance op de Affordable Art Fair in Amsterdam. Hiermee laat de Creators Movement van BANK15 zien dat er vanuit verschillende vertrekpunten een collectief doel wordt nagestreefd en daarmee een gezamenlijk nieuw perspectief gecreëerd wordt. Naast een live performance exposeren zij ook hun eigen werk.

BANK15 voor de nieuwe generatie makers

BANK15 ontwikkelt met nieuwe makers verdienmodellen om maatschappelijke waarde op een andere manier te organiseren. Een toekomst waar iedereen als consument gebruik maakt van de wisdom of the crowd, een tijdperk waar de deeleconomie wordt gestabiliseerd en purpose economy, een economie die geluk en welzijn geeft in plaats van economische winst centraal staat. Een tijd waarin mensen gedwongen worden om ander te kijken. De creatieve sector zal een grote rol spelen in de wereld van morgen. “Me de Creators Movement wil BANK15 een podium bieden voor de nieuwe generatiemakers met al hun creativiteit, talent en ondernemerschap, waarbij de balans wordt gezocht tussen maatschappelijke betrokkenheid en commercialiteit”, aldus Jerry Opier, oprichter van BANK15.

Gemeente Tilburg

De Gemeente Tilburg ondersteunt de Creators Movement BANK15 van harte. “Tilburg is een stad waar het op cultureel vlak bruist. Er is hier ruimte voor initiatieven, voor grensverleggende kunst. Bij uitstek een stad van makers dus! Als stadsbestuur vinden wij het belangrijk dat er een ze optimaal mogelijk cultuurklimaat is, zodat de stad aantrekkelijk blijft voor jonge kunstenaars om zich er te vestigen. Een initiatief als BANK15 ondersteunt de gemeente dan ook graag. Het is voor de stad een uitgelezen kans om op een internationaal podium te profileren”, aldus Marcelle Hendrickx, wethouder Gemeente Tilburg.

Bigger and better

Op de Affordable Art Fair zijn dit jaar 67 lokale, regionale en internationale galeries met hedendaagse kunst van over de hele wereld te bezoeken. Dit maakt de editie van 2017 nog ‘bigger and better’. De Affordable Art Fair is de plek om kunst te ontdekken, er verliefd op te worden en aan te schaffen. De Creators Movement van BANK15 is van donderdag 2 tot en met zondag 5 november in de Kromhouthal in Amsterdam te zien.

Reageer op dit bericht