Nieuws

Crowdfunding
Let op! Dit artikel is al 270 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Crowdfunding helpt Tilburgse brouwer sterker terug te komen

In tijden van crisis neemt Kraftbier de tijd om alle Kraftbieren in blik te verpakken, met een nieuwe uitstraling. En dat allemaal op een zo duurzaam en circulair mogelijke manier. Om dit voor elkaar te krijgen – en om de huidige periode te kunnen overbruggen – is er een crowdfunding gestart. En binnen twee weken is het minimale doelbedrag al binnen!

Dé tijd voor innovatie

KraftBier is een Tilburgse brouwerij. Opgericht door van den Meijdenberg in 2015 vanuit een passie voor ambacht en ondernemen. Als onervaren brouwer en nieuw in de wereld der ondernemers waren de eerste jaren een harde maar leuke leerschool. Intussen zet hij de toon door juist in deze periode te innoveren. Van den Meijdenberg: “Juist nu is het moment om plannen te maken en een positief geluid te laten horen. Tijd om te innoveren en je product te verbeteren.”

Tilburgs Grootste Proostmoment

Binnen twee weken kochten al bijna 150 supporters een bierpakket en haalde hij meer dan €15.000 op. Om straks sterker en duurzamer terug te komen, heeft hij als doel om €60.000 op te halen. Om aandacht te genereren bedenkt hij ludieke acties, waaronder het ‘Tilburg’s Grootste Proostmoment‘, aanstaande vrijdag om 16:00, waarmee hij met zo veel mogelijk mensen tegelijk wil proosten op alle helden: helden uit de zorg, de harde werkers in cruciale beroepen maar ook op de gewone helden die hun steentje bijdragen door iedere dag zoveel mogelijk thuis te blijven.

Community is key

Crowdfundingsplatform CrowdAboutNow ziet veel betrokkenheid en support bij lokale ondernemers waarmee zij samenwerken. Mark Laagewaard, oprichter CrowdAboutNow: “”Rob investeert al jaren in zijn community, door ze actief te betrekken, mee te nemen in de plannen en echt onderdeel te maken van Kraftbier. Dat betaalt zich nu ook terug, want ze staan te springen om hem te helpen nu het wat tegenzit”.

Reageer op dit bericht