Nieuws

De Opening
Let op! Dit artikel is al 875 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Culturele seizoen opent met festival: 60 optredens op 22 locaties in Tilburg

De zomervakanties zijn voorbij en dat betekent dat het culturele seizoen weer van start gaat! En in Tilburg wordt dat dit jaar weer groots gevierd met het tweedaagse festival De Opening. Dit weekend zijn er maar liefst zestig optredens op twee buitenpodia en twintig binnenlocaties.

Op zaterdag 7 en zondag 8 september laten theaters, culturele organisaties en horecaondernemers zien van wat er dit seizoen te zien is. Dat doen ze op eigen locatie, maar ook op de twee buitenpodia aan de Schouwburgring. Denk circus, urban dance, popmuziek, moderne dans, film, cursussen, opera, klassieke muziek en volkszang. Tijdens De Opening krijg je alles te zien, uitgevoerd door professionals van internationale allure en plaatselijke grootheden. En het mooie is: bijna alle optredens zijn gratis te bezoeken.

Programmering van De Opening

Alle zestig optredens voor je opnoemen, wordt een beetje veel. Maar we kunnen je verzekeren: het aanbod is divers! Zo gaat er een Elvis Presley Roadshow door de stad, kun je kijken naar Joël Domingos, treedt de Volkszanger Junior op, is er een Beiaardconcert vanuit de Heikese Kerk en zijn er veel dansoptredens. En dan hebben we het nog eens niet gehad over de bandjes in cafés, de open dag van Factorium en de mogelijkheid om cursussen en workshops te doen. Benieuwd? Check hier het volledige programma.

Locaties van De Opening

Op deze locaties zijn optredens en voorstellingen te bekijken tijdens De Opening:

Verder zijn er in verschillende horeca in de binnenstad (verrassings)optredens.

Reageer op dit bericht