Cupkoorts in Tilburg: alles wat je moet weten over de halve finale

halve finale

Voor de tweede keer in twee jaar tijd speelt Willem II de halve finale van de KNVB beker. Deze keer nemen ze het in een kolkend Koning Willem II Stadion op tegen AZ. Een tegenstander die de Tricolores lijkt te liggen gezien de eerdere twee winstpartijen in de competitie tegen de opponent uit Alkmaar. 

Foto: halve finale Willem II – Ajax in 2005

De generale repetitie was in ieder geval goed. Afgelopen zondag won Willem II in eigen huis met 2-1 van AZ. Na een wervelende eerste helft, waarin Willem II een keer of vier had kunnen scoren, stond na 90 minuten 2-1 op het scorebord.

Ben erbij!

Degene die erbij waren, hebben het er nog steeds over: de gewonnen halve finale in 2005 tegen Ajax. En dit kan zomaar weer eens zo’n moment worden dat je nooit meer gaat vergeten. De meeste vakken zijn al een geruime tijd uitverkocht, maar je kunt nog een plekje in het Koning Willem II Stadion bemachtigen. Bestel snel je kaarten via de website van Willem II en zorg dat je donderdagavond in het stadion zit.

Willem II – AZ begint om 20:45 uur!

Supporters op scherp

Ook de Willem II supporters staan op scherp en hebben met verschillende supportersgroeperingen de koppen bijeen gestoken. In de binnenstad verzamelen de supporters dan ook al in de middag om samen toe te leven naar tot nu toe dé wedstrijd van het jaar.

Ook in het stadion kun je een geweldige ambiance verwachten met een prachtige voetbalsfeer op de tribune.

Terugblik op de halve finale in 2005

Eventjes terug naar het seizoen 2004/2005. Willem II behaalt onder trainer Robert Maaskant de halve finale en Ajax is in eigen huis de tegenstander. Ook toen was de cupkoorts hevig aanwezig in Tilburg. Er werd al vroeg bij het stadion verzameld en de sfeer op de tribunes zat er goed in.

Hoewel Ajax kans op kans kreeg, won Willem II de wedstrijd met 1-0 door een goal van Tom Caluwé. Keeper Oscar Moens hield de Tricolores een aantal keer in de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal barstte een gigantisch volksfeest los. Supporters kwamen het veld op, vierden het feest en het bleef nog lang onrustig in Tilburg. Willem II verloor in de finale dan wel van PSV, ze plaatsten zichzelf wél voor Europees voetbal. Gelukkig heeft Stichting KingZine de beelden van die dag nog.