Nieuws

tilburg ten miles
Let op! Dit artikel is al 349 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CZ Tilburg Ten Miles eerste op wereldranglijst

De 45.03 die de 19-jarige Rodgers Kwemboi uit Kenya op 3 september tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde is de beste wereldprestatie op de tien Engelse Mijlen van 2017. Dat blijkt uit de wereldranglijst van All-Athletics.com. Tilburg heeft met de 45.06 van Evans Chebet ook de tweede plaats in handen op deze prestigieuze ranglijst.

Foto: 013Sports Toin Damen

De organisatie van de CZ Tilburg Ten Miles is buitengewoon trots op het feit dat haar evenement opnieuw de beste jaarprestatie in huis heeft. De laatste jaren is dat al meerdere keren gebeurd. Hoofdreden is het uitstekende parcours waarover het evenement beschikt, de goede organisatie en het feit dat door samenwerking met Global Sports Communication atleten in topvorm kunnen worden aangetrokken. Tilburg hield de concurrentie in Japan (Kosa), USA (Washington) en Nederland (Damloop) achter zich. In de breedte is de wedstrijd in Japan met meer dan 100 deelnemers onder 50 minuten de sterkste wedstrijd ter wereld. Tijdens de afgelopen CZ Tilburg Ten Miles kwam Richard Kwemboi Chumo zoals hij voluit heet met zijn 45.03 tot de tweede tijd ooit in Tilburg. Met 44.24 is de beste prestatie in Tilburg al sinds 2005 in handen van de Ethiopische topatleet Haile Gebrselassie. Destijds en nu nog steeds was dat het wereldrecord.

Abdi Nageeye

Tijdens de laatste editie van het evenement wist Nederlands beste wegatleet Abdi Nageeye het nationale record op de 10 Engelse mijlen naar 46.26 te brengen. Met 46.40 was hij al houder van het record. Onderweg verbeterde hij op 15 km het Nederlands record naar 43.25. Zowel het oude als nieuwe record zijn in Tilburg gevestigd.

Vrouwen

Bij de vrouwen die in Tilburg altijd 10 km lopen, kwam de debuterende Ethiopische Senbere Teferi tot 30.38 goed voor een vijfde plaats op de wereldranglijst. Dat was toen ook de beste wereldtijd, maar die werd een week later in Praag overtroffen door 4 atletes. Op de veel gelopen 10 km staat Tilburg met twee prestaties in de top tien van 2017.

Reageer op dit bericht