Nieuws

uittips ten miles
Let op! Dit artikel is al 520 dagen oud en wellicht niet meer relevant

CZ Tilburg Ten Miles verplaatst naar september 2021

De organisatie van CZ Tilburg Ten Miles heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar september 2021. Ondanks de versoepelde maatregelen rondom het coronavirus is het niet mogelijk om op een feestelijke manier de Tilburg Ten Miles te organiseren. 

De organisatie kondigt tegelijkertijd een uitdagend en inspirerend alternatief aan, de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. Om de duizenden lopers die zich dit jaar traditiegetrouw hebben verheugd op deelname aan de CZ Tilburg Ten Miles toch op een gezonde en prettige manier in beweging te houden, is er straks de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. Ren of wandel mee op je eigen parcours, op je eigen tijdstip en in je eigen tempo, dát is het motto van dit virtuele evenement! Aanmelden kan vanaf nu via deze website.

Pas op de plaats

Fysiek dus geen Tilburg Ten Miles in de stad dit jaar. Enerzijds zijn er de begrijpelijke maar beperkende richtlijnen van de overheid; zo blijft ondanks een aantal versoepelingen de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Anderzijds heeft de organisatie een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

‘’We maken dit jaar met pijn in ons hart een pas op de plaats,’’ zegt Henk van Doremalen, directeur van de organisatie. ‘’Natuurlijk is dat buitengewoon jammer, maar de deelnemers en de stad Tilburg verdienen een volwaardige ‘Ten Miles’, sfeerrijk en onder omstandigheden die de volksgezondheid niet in gevaar kunnen brengen. Het is in deze fase van de coronacrisis een logische beslissing, die is genomen na overleg met onder meer de gemeente en titelsponsor CZ.’’
“Een dappere keuze van de organisatie waar ik als wethouder Sport, Evenementen én Gezondheid waardering voor heb en volledig achter sta.”, zegt Rolph Dols. “Natuurlijk vind ook ik het als loper ontzettend jammer. Maar met de virtuele editie dit jaar is er een mooi alternatief. Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat de organisatie in 2021 weer een geweldig loop- en wandelevenement neerzet.”

Startbewijzen blijven geldig

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van september blijven geldig voor de CZ Tilburg Ten Miles van volgend jaar. De reeds ingeschreven deelnemers hebben hierover per e-mail persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.